Haberler

BM, Kıbrıs'taki Barış Gücünün Görev Süresini 6 Ay Uzattı

Güncelleme:

BMGK, bugün yaptığı toplantının ardından Kıbrıs'ta bulunan Barış Gücünün görev süresini 6 ay daha uzatma kararı aldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kıbrıs'ta bulunan BM Barış Gücü'nün görev süresini 6 ay uzatma kararı alırken, taraflara Adanın birleşmesi yönünde yapıcı görüşmelere devam etmeleri çağrısında bulundu.

BMGK, bugün yaptığı toplantının ardından, üyelerinin tamamının oyuyla, Kıbrıs'ta 1964 yılından bu yana görev yapan Barış Gücü'nün (UNFICYP) görev süresinin 31 Ocak 2015 tarihine kadar uzatılmasına karar verdi.

Konsey, BM öncülüğünde taraflar arasında yürütülen görüşmelerde yaşanan ilerlemenin not edildiğini, ancak Adada kapsayıcı ve kalıcı bir neticenin halen alınmadığını belirterek, taraflara, hayati konularda ilerleme sağlanabilmesi için görüşmelerin sürdürülmesi çağrısında bulundu.

Öte yandan Güvenlik Konseyi, BM Irak Yardım Misyonu'nun (UNAMI) görev süresini 1 yıl uzatarak, Misyonun 31 Temmuz 2015'e kadar bu ülkede kalmasını karara bağladı. BM Genel Merkezi'nde yapılan oylamada BMGK üyesi 15 ülke de Irak'taki Misyonun devam etmesi yönünde oy kullanırken, bu ülkede son dönemde artan terör tehdidine dikkat çekildi.

Irak'ta bazı terör gruplarının etkinliğini artırması ve ülkenin bazı bölgelerini ele geçirmesinin ardından BM Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov, geçen hafta Güvenlik Konseyi'ne çağrıda bulunarak, bu terör gruplarının saldırılarının durdurulması ve "vahşi saldırılar"dan sorumlu olanların hesap vermesini istemişti. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kıbrıs Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title