Haberler

Bitexen'in güvenlik denetimine tam not

Güncelleme:

FinTek sektöründe yer alan Bitexen Teknoloji A.Ş, Dijital Varlık Alım Satım Platformu'yla güvenlik şirketi Kaspersky denetiminden tam not aldığını duyurdu.

FinTek sektöründe yer alan Bitexen Teknoloji A.Ş, Dijital Varlık Alım Satım Platformu'yla güvenlik şirketi Kaspersky denetiminden tam not aldığını duyurdu.  Şirketin CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, "Platformumuzun siber tehdit ve saldırılara karşı direncini test etmek için küresel alanda faaliyet gösteren kurumlarla önemli çalışmalara imza atıyoruz. Son olarak dünyaca ünlü güvenli şirketi Kaspersky'nin Uygulama Güvenliği Değerlendirmesi'ni başarıyla geçtik" dedi.

İTÜ ARI Teknokent'te geliştirdiği yenilikçi teknolojilerle, Türkiye'de FinTek sektörü şirketleri arasında yer alan Bitexen Teknoloji A.Ş., güvenlik şirketi Kaspersky denetimini başarıyla tamamladığını açıkladı. Kullanıcılarının güvenliğini sağlamak adına her türlü adımı attıklarının altını çizen Bitexen Teknoloji A.Ş. CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, "Dijital Varlık Alım Satım Platformumuz Bitexen'in siber tehdit ve saldırılara karşı direncini test etmek için küresel alanda faaliyet gösteren kurumlarla önemli çalışmalara imza atıyoruz. Son olarak dünyaca ünlü siber güvenlik şirketi Kaspersky'nin Uygulama Güvenliği Değerlendirmesi'ni başarıyla geçtik. Kaspersky'nin yaptığı kapsamlı değerlendirme web uygulaması, iOS ve Android uygulamaları ve harici ağ altyapısının test edilmesini içeriyordu. Gerçek hayat senaryolarını simüle etmek için, güvenlik açıklarının hem ayrıcalığı olmayan harici bir saldırgan hem de kimliği doğrulanmış bir kullanıcı tarafından saldırıya uğradığı seçenekler üzerinden ilerledik. Her iki durumda da platformumuz güvenilirliğini kanıtladı" diye konuştu.

"GÜVENLİK DENETİMLERİNİ ARA VERMEDEN SÜRDÜRECEĞİZ"

Erdem, güvenlik denetimlerini ara vermeden sürdüreceklerine dikkat çekerek, "Değerlendirme raporunun alınmasından önerilerin incelenmesine kadar tüm süreci tamamladıktan sonra, güvenlik değerlendirmelerinin düzenli olarak yapılmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu denetimleri Bitexen için bir güvenlik standardı haline getirmekte kararlıyız. Güvenlik denetimlerini ara vermeden sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaspersky Güvenlik Uzmanı Maxim Denizhenko, "Güvenliğe yeterli önemi vererek ele almak ve dahili ekiplerin haricinde üçüncü bir göz, dışarıdan bir firma ile profesyonel bir çalışma yapmak her kriptopara servis sağlayıcısı için elzem bir süreç. Bitexen'in, yazılımları genelinde ele alındığında oldukça güçlü ve güvenli bir platform olduğu görüldü. Birkaç minör sorunla karşılaştık ve onları da raporladık" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Teknik Üniversitesi ODTÜ Teknokent Kaspersky CEO Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title