Haberler

Bir döneme damga vuran Türkiye'nin ünlü şirketi Profilo Holding resmen iflas etti

Güncelleme:

Geçtiğimiz yıl vefat eden ünlü iş insanı Jak Kamhi tarafından 1954 yılında kurulan Profilo Holding, resmen iflas etti. İstanbul Ticaret Mahkemesi, şirketin eski avukatı Sümer Altay'ın açtığı dava neticesinde bir döneme damga vuran firmanın iflasına karar verdi.

İstanbul'da küçük bir dükkanda kurulan ancak daha sonra önemli bir büyüme gösteren Profilo Holding'in iflasına şirketin eski avukatı Sümer Altay'ın açtığı dava neden oldu.

ÖDEME ALAMAYINCA ŞİRKETİN İFLASINI İSTEDİ

Altay şirketin davasına bakarken görevden alınınca vekalet ücretini almak için şirkete dava açtı. Altay'ın 2.5 milyon liralık alacağı için açtığı dava karara bağlandı. Şirketin Sümer'e ödeme yapması kararlaştırılırken, gerekli süre içinde ödeme yapılmadığı için Sümer'in avukatları Profilo Holding AŞ ile Profilo Sanayi ve Tic. AŞ'nin iflasını istedi. İstanbul Ticaret Mahkemesi geçtiğimiz perşembe günü, 67 yıllık dev şirketin iflasına karar verdi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Kararın ardından şirketler tasfiye sürecine girecek. Süreci İstanbul İflas Müdürlüğü yürütecek. Oluşacak iflas masası, iki şirketin varlıklarını satarak borçları ödeme yoluna gidecek. Şirketin karara itiraz hakkı var ancak bu tasfiye sürecine engel değil.

BİR DÖNEME DAMGA VURMUŞTU

Profilo, Türkiye'de bir döneme damga vurmuştu. Binlerce kişiye istihdam saplayan şirket, 2000'li yıllarda sallantıya girmişti. Şirketin önemli firmalarından Profilo Telra 2014 yılında iflas etmişti. Profilo'nun ve Türk sanayiinin kurucusu olan ünlü iş insanı Jak Kamhi, geçtiğimiz yıl 95 yaşında hayatını kaybetti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Profilo Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500

Yorumlar (8)

Doğrucu Davud:

Merkez Bankasının toplantısının yaklaşması bile doların fırlamasına yetti. Ne zaman bitecek bu zulüm Allah'ım. Merkez Bankasını kökten kapatsak yemin ederim dolar yerlerde sürünmeye başlar. Sanki doların yükselmesini görev edinmiş bir Merkez Bankamız var.

221
45
yanıtYanıtla
özgün özen :

bi avukatın yaptıgına hem ekmegini yemiş hemde binlerce kişinin ekmeğine mani olup iflas ettirmiş hemdevlete hem millete zarar bu avukatların vergileri yüzde bin arttırılsın kazançları vergiye dönsün

224
34
yanıtYanıtla
kemal kılıç:

Dolarin gucu artikca turkiyede iglas eden buyuk firmalari daha coookkk görürsünüz

151
59
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Sende kına yakarsın. Sonra ABD ye herşeyimi teslim edersin

yanıt3
yanıt2
Kimbel:

Bir insafsız Avukat binlerce çalışanı işsiz bıraktı vekalet ücreti bence dolandırılık madem sen bir şirketin Avukatlığını yapıyorsun her ay maaş alıyorsun vekalet ücreti ne ben buradan şirketlere çağrı yapıyorum Avukatınız yeni anlaşma yapınız her ay maaş ödeyiniz anlaşmada vekalet ücretini kaldırınız avukatın işine gelmiyorsa işsiz dolaşan çok genç avukatlarımız var sonra profilo gibi iflas edersiniz

121
10
yanıtYanıtla
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

iyi oldu az destekleseydiniz hükümeti

13
13
yanıtYanıtla
Demir Acer :

uzerine cokemedikleri sirketleri iflasa zorlayip icra yoluyla cokuyorlar

18
7
yanıtYanıtla
Osman Suicmez:

Büyük.sirketlere birsey.olmaz devlet.korumasindalar vergide vermiyorlar dövizde artsın.20 30 tele.olsun.

5
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title