Haberler

Bingöl'e 33 Milyon Lira Yatırım Yapıldı

Güncelleme:

Bingöl Valisi, yol yapım, onarım, asfalt kaplama, stabilize ve altyapı çalışmalarında, toplam 33 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yol yapım, onarım, asfalt kaplama, stabilize ve altyapı çalışmalarında, toplam 33 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini bildirdi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık ile yapımı devam eden Yamaç grup köy yolundaki çalışmaları inceleyen Vali Güvençer, "Bu yıl İl Özel İdaresi bütçe kaynakları ve KÖYDES kapsamında 10 milyon 787 bin lira değerinde toplam 186 kilometre asfalt kaplama yapılmıştır. İlimizde asfalt sezonunun kısa olması nedeniyle çalışmalara hafta sonları ara verilmeden devam edilmiştir" dedi.

İl Özel İdaresi'ne ait asfalt plentinin hizmete açılmasıyla, 31 yerleşim yeri yoluna toplam 177 kilometre yama uygulaması yapıldığını anımsatan Vali Güvençer, şöyle devam etti:

"Köy yollarındaki problemlere yerinde ve hızlı müdahale için mobil (seyyar) konkasör tesislerinin en ideal yöntem olduğu için 2012 yılı bütçemiz mobil konkasör idaremize kazandırılmıştır. Yıllardan beri Servi beldesinde malzeme temin edilecek konkasör bulunmadığından, yüksek maliyeti nedeniyle yapılamayan Genç-Servi, Diyarbakır-Hani bağlantı yolunda mobil konkasörün alınmasıyla, asfalt yapımı için malzeme üretim çalışmalarına başlanmıştır. Yol yapım, onarım, asfalt kaplama, stabilize ve altyapı çalışmalarında toplam 33 milyon 596 bin 998 liralık yatırım gerçekleştirilmiştir."

Güvençer, vatandaşların daha rahat ve güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla yol yapım ve onarım çalışmalarının 2013 yılında da devam edeceğini belirtti.

Muhabir: Abdullah Çelik / Nurten Aslan

Yayıncı: Şengül Oymak - BİNGÖL

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Hakan Güvençer Hakan Güvençer Mehmet Işık Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title