Haberler

Bilecik'te Bir Okulda Sınıfların Adına 15 Temmuz Şehitlerinin İsimleri Verildi

Bilecik'te bir okulda sınıfların adına 15 Temmuz şehitlerinin isimleri verildi Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş;

Bilecik'te bir okulda sınıfların adına 15 Temmuz şehitlerinin isimleri verildi

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş;"Amacımız öğrencilerimiz 15 Temmuzu unutmasınlar"

"Sınıflara isimleri verilen en genç şehidimiz 17 yaşında Abdullah Tayyip Olçok"

Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Arzu Kesici; "Maksadımız o kutlu şehitlerin isimlerini gelecek nesillere taşımaktır"

BİLECİK - Bilecik'te bir okulda bulunan 13 tane sınıf ve bir kantine 15 Temmuz şehitlerinin isimleri verildi.

Bilecik merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilen "15 Temmuz Şehitlerine Vefa" projesi kapsamında okul bünyesindeki bütün dersliklere be okul kantinine 15 Temmuz şehitlerinin adı verildi. Konu hakkında İHA muhabirine açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 15 Temmuz Şehitlerine Vefa" projesi kapsamında güzel bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, "Burada okul müdürümüz öğretmen kadrosuyla öğrencileriyle beraber güzel bir projeye imza attılar. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz akşamı kalkışmayla karşı karşıya kaldık. 251 tane şehidimiz vardı. Gençlerimizin bunun unutmaması amacıyla başlattığı projeyle birlikte 13 tane şehidimizin isimlerini dersliklere, kantine isimlerini verdiler. Sınıflardaki öğrencilerimiz de bu anlamda hangi şehidimizin ismi onların sınıfına verilmişse onunla ilgili daha detaylı bilgilere sahip olacaklardır. İstedik ki 15 Temmuzu unutmasınlar. Başka bir ülkede yok tek bir Türkiye var o yüzden ona sahip çıksınlar arzu ediyoruz" dedi.

"Sınıflara isimleri verilen en genç şehidimiz 17 yaşında Abdullah Tayyip Olçok"

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş sınıflara isimleri verilen isimlerin 17 ve 49 yaş aralığında olduğunu ifade ederek, "Sınıflara isimleri verilen en genç şehidimiz 17 yaşında Abdullah Tayyip Olçok. O kara gecede 80 milyon için kendi canlarından vazgeçtiler. Bize ve eğitim camiasındaki arkadaşlarımıza yeni nesillerimize düşen bunu bu vefanın farkında olarak bunu da hiçbir zaman unutmayarak Ülkemizi payidar kılabilmek için var gücümüzle çalışmaktır" dedi.

"Başka bir okumuzda da astronomi ile ilgili terimlerinin adlarını dersliklere verdik"

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, bu tür projelerin devam edeceğini belirterek, " Bilecik'te diğer okullarımızda da bu hayata geçirilebilir. Projeleri biz ortaya koyarken istiyoruz ki öğretmenlerimiz öğrencilerimiz sahadan gelsinler. Mesela başka bir okumuz da da uzay ile astronomi ile ilgili terimlerinin isimlerinin sınıflarımıza verildi. Her okulumuzda bu anlamda farklı çalışmalarımız var. 15 Temmuz ile alakalı zaten okullarımızda unutulmaması adına gerekli çalışmalar yürütülüyor. Dolayısıyla böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için okul müdürümüze ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

"Maksadımız o kutlu şehitlerin isimlerini gelecek nesillere taşımaktır"

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Arzu Kesici, 15 Temmuz gecesinin aziz milletler için bir milat olduğunu ve o gecede mukaddes şehadet mertebesine yükselen şehitlerin adını yaşatmak istediklerini belirtti. Kesici, "Maksadımız o kutlu şehitlerin isimlerini gelecek nesillere taşımaktır. Bu vesile ile Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı İsmail Tetik başta olmak üzere projede emeği geçen Egemen Temür, Elif Emel Kaba, Betül Seven Arıkan, Nurcan Şen, Nihat Demir ve desteğini esirgemeyen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan "15 Temmuz Şehitlerine Vefa" projesi kapsamında Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir (42), Şehit Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay (23), Şehit Esnaf Halil Kantarcı Şehit Polis Özel Harekat Demet Sezen(32), Şehit Polis Zeynep Sağır (39), Şehit Akademisyen İlhan Varank (46), Türksat Tesis Sorumlusu Ahmet Özsoy (49), Şehit Öğrenci Burak Cantürk (20), Şehit Öğrenci Abdullah Tayyip OlçoK (17), Şehit Öğrenci Fatih Satır (27), Şehit Reklamcı Erol Olçok (54), Şehit Emniyet Müdürü Zafer Koyuncu isimleri okul dersliklerine verilmek suretiyle yaşatıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bilecik Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title