Haberler

    Beşiktaş, Evinde Kolay Kaybetmiyor

    UEFA Avrupa Ligi I Grubu ilk hafta müsabakasında yarın Vodafone Park'ta Norveç temsilcisi Sarpsborg ile karşılaşacak Beşiktaş, iç sahadaki son Avrupa maçlarında rakiplerine kolay geçit vermiyor.

    Siyah-beyazlı ekip, Avrupa kupalarındaki son 17 iç saha  karşılaşmasında sadece 2 kez mağlup oldu. 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi  son 16 turunda Belçika'nın Club Brugge takımına Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 3-1  mağlup olan Beşiktaş, geçen sezon ise UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda  Almanya temsilcisi Bayern Münih ile Vodafone Park'ta yaptığı karşılaşmayı aynı  skorla kaybetti.
    Beşiktaş, Avrupa kupalarında evinde yaptığı son 17 karşılaşmanın 8'ini  ise kazandı. Siyah-beyazlı ekip, söz konusu maçların 7'sini de beraberlikle  tamamladı.
    Siyah-beyazlılar, evindeki son 3 iç saha karşılaşmasında da  rakiplerine üstünlük kurdu.
    Son 17 iç saha maçı
    Siyah-beyazlı ekibin Avrupa kupalarında oynadığı son 17 iç saha  maçlarının sonuçları şöyle:
    Maç Organizasyon  Sonuç
    Beşiktaş-Club Brugge UEFA Avrupa Ligi   1-3
    Beşiktaş-Sporting Lisbon  UEFA Avrupa Ligi   1-1
    Beşiktaş-Lokomotiv Moskova UEFA Avrupa Ligi   1-1
    Beşiktaş-Skenderbeu  UEFA Avrupa Ligi   2-0
    Beşiktaş-Dinamo Kiev  Şampiyonlar Ligi   1-1
    Beşiktaş-Napoli  Şampiyonlar Ligi   1-1
    Beşiktaş-Benfica Şampiyonlar Ligi   3-3
    Beşiktaş-Hapoel Beer Sheva  UEFA Avrupa Ligi   2-1
    Beşiktaş-Olympiakos  UEFA Avrupa Ligi   4-1
    Beşiktaş-Olym. Lyon  UEFA Avrupa Ligi   2-1
    Beşiktaş-Leipzig  Şampiyonlar Ligi   2-0
    Beşiktaş-Monaco  Şampiyonlar Ligi   1-1
    Beşiktaş-Porto  Şampiyonlar Ligi   1-1
    Beşiktaş-Bayern Münih  Şampiyonlar Ligi   1-3
    Beşiktaş-B36 Torshavn  UEFA Avrupa Ligi   6-0
    Beşiktaş-LASK Linz UEFA Avrupa Ligi   1-0
    Beşiktaş-Partizan UEFA Avrupa Ligi   3-0
    Evinde 106. maçını oynayacak
    Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında 106. iç saha maçını yarın  yapacak.
    Avrupa kupalarında rakiplerini 105 kez konuk eden Beşiktaş, bu  müsabakalarda 55 galibiyet aldı. İç sahada rakipleriyle 25 kez berabere kalan  siyah-beyazlı takım, 25 maçtan da yenik ayrıldı.
    Evindeki maçlarda rakiplerine 161 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 103  gol gördü.
    Beşiktaş, Avrupa kupalarında 211. maçına çıkıyor
    I Grubu ilk maçında  yarın Norveç'in Sarpsborg ekibini konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki  211. mücadelesine çıkacak.
    Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 210 maçta  rakiplerine 81 kez üstünlük kurdu. 84 karşılaşmayı mağlup tamamlayan Beşiktaş, 45  mücadeleden berabere ayrıldı.
    Avrupa arenasında rakip fileleri 279 kez havalandıran  siyah-beyazlılar, kalesinde ise 297 gol gördü.
    "Kupa 2"de 109. maçı
    Siyah-beyazlılar, Sarpsborg mücadelesiyle UEFA Avrupa Ligi'nde 109.  kez sahada yer alacak.
    Adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen Avrupa futbolunun 2  numaralı organizasyonunda bugüne kadar 108 maç yapan siyah-beyazlı ekip; 50  galibiyet, 22 beraberlik ve 36 mağlubiyet aldı.
    Bu organizasyondaki maçlarında rakip fileleri 173 kez havalandıran  siyah-beyazlılar, kalesinde ise 128 gol gördü.
    3 kez çeyrek final oynadı
    Beşiktaş, Avrupa kupalarında 3 kez çeyrek finale yükseldi.
    Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1986-1987 sezonunda adını çeyrek finale  yazdıran siyah-beyazlı ekip, 2002-2003 sezonunda ise bu kez UEFA Kupası'nda aynı  başarıyı sergiledi.
    Beşiktaş, Avrupa'daki en başarılı dönemlerinden birini de Şenol Güneş  yönetiminde yaşadı. Siyah-beyazlılar, Güneş'in teknik direktörlüğünde 2016-2017  sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde mücadele etti.
    8. kez gruplarda mücadele edecek
    Beşiktaş, daha önce UEFA Kupası adıyla yapılan ve daha sonra UEFA  Avrupa Ligi ismiyle devam eden Avrupa'nın iki numaralı organizasyonunda 8. kez  grup aşamasında yer alacak.
    Siyah-beyazlılar, bu kupada daha önce 5 kez ön elemeleri geçerek, 2  kez de direkt olarak grup aşamasında mücadele etti. 2004-2005, 2005-2006 ve  2006-2007 sezonlarında gruplarda mücadele eden Beşiktaş, üst üste 3 sezonda grubu  4. tamamlayarak Avrupa'ya veda etti.
    2010-2011 sezonunda bir kez daha Avrupa Ligi gruplarında mücadele eden  siyah-beyazlı takım, 2. olarak üst tura yükseldi. Bir sonraki sezon yine bu  organizasyonda grup aşamasında yer alan Beşiktaş, lider olarak adını 3. tura  yazdırdı.
    2014-2015'te yeniden Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele eden  siyah-beyazlı ekip, lider olarak üst turda mücadele hakkı yakaladı. Beşiktaş,  2015-2016 sezonunda ise Şenol Güneş yönetiminde yine grupta mücadele etti ancak  3. olarak Avrupa'ya veda etti.
    Norveç ekipleriyle 9. maç
    Beşiktaş, Norveç ekipleriyle Avrupa kupalarında 9. kez karşı karşıya  gelecek.
    Siyah-beyazlı ekip, bu ülke temsilcileriyle daha önce oynadığı 8 maçta  üçer galibiyet ve yenilgiyle, 2 beraberlik aldı.
    Norveç takımlarına 11 gol atan Beşiktaş, kalesinde de 11 gol gördü.
    Beşiktaş ile Sarpsborg, Avrupa kupalarında ilk kez karşı karşıya  gelecek.
    En golcü oyuncu Oktay Derelioğlu
    Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu  sıralamasında Oktay Derelioğlu, 14 golle önde bulunuyor.
    Beşiktaş'ta geçmiş sezonlarda forma giyen Bobo 12 golle ikinci sırada  yer alırken, Cenk Tosun ile Ricardo Quaresma ise 11'er kez fileleri havalandırdı.
    Siyah-beyazlı ekibin mevcut kadrosunda Avrupa kupalarında Ryan Babel 6  gol atarken, Gökhan Töre ise 5 kez fileleri havalandırdı. Beşiktaş'ta ayrıca  Oğuzhan Özyakup 4, Cyle Larin 3, Mustafa Pektemek, Vagner Love, Pepe ve Tolgay  Arslan ikişer, Adriano Correia, Necip Uysal, Caner Erkin, Jeremain Lens ile  Gökhan Gönül birer kez Avrupa arenasında gol sevinci yaşadı.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Beşiktaş Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title