Haberler

Berlin: Almanya'da Türk İşgücü Göçünün 45. Yılı

Federal Almanya Çalışma Bakanı Franz Müntefering, 45 Yıllık İşgücü Göçüne İyi Niyetle Yaklaşılması Gerektiğini Söyledi.

Federal Almanya Çalışma Bakanı Franz Müntefering, 45 yıllık işgücü göçüne iyi niyetle yaklaşılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Araştırmalar Merkezi'nin (TAM), Almanya'yla işgücü anlaşmasının 45. yılı kutlamasında konuşan Müntefering, "1961 yılında Türkiye Almanya Arası işgücü anlaşması imzalandı ve ülkemize Türkiye'den bu amaçla gelen kadınları ve erkekleri o zamanlar onurlandırdık. 45 yılın iyi niyetle değerlendirilmesinden yanayım. Ancak Türk çocuklarının iyi derecede Almanca öğrenmelerinin, daha iyi bir gelecek için şart olduğuna da inanıyorum. Alman ekonomisine 7.5 milyar dolar katkı sağlayan ve 33 bin kişiye istihdam meydana getiren Türk işverenlerin varlığını da alkışlıyorum. Alman nüfusu ne yazık ki geriliyor. Bu, kabullenmemiz gereken acı bir gerçek. Bu durumda Almanya, yabancı kalifiye elemana, genç kadın ve erkeklere ihitiyaç duyacaktır. Ancak bu gelecekte de daha da artarak devam edecektir." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik ise, Almanya'da sayıları 3 milyonu bulan, ülkenin her yanında varlık gösteren Türkler'in Almanya'ya vatan gözüyle baktıklarını söyledi. İrtemçelik, "Başlangıçta fevkalade mütevazı sosyo-kültüre sahip olan Almanya'daki Türk insan varlığının, bugün 3 milyonu aşkın bir çok temsilcisi Almanya'nın sosyal yaşamında ön sıralarda varlık gösteriyor. Bu insanlar, bu güzel ülkeye vatan gözüyle bakıyor" diye konuştu. İrtemçelik, bu gelişmenin gerçek anlamda kalıcı bir hal alıp sürmesi için bazı önkoşulların gerekli olduğunun da altını çizdi.

Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü Faruk Şen de, 45 yılın bilançosunu çıkararak, Türk işçilerinin Almanya'ya olan ekonomik katkılarına değindi. Şen, Türkler arası işsiziliğin yüzde 38'lik bir oranla endişe veren bir boyutu yakaladığına dikkat çekti. Buna rağmen bardağın yarısını dolu gördüğünün altını çizen Şen, "Şimdi baktığımız zaman bizim Almanya'daki uyumumuz yarı dolu bir bardak gibidir. Almanya'daki Türkler'in durumunun çok kritik olduğunu da görüyoruz. Türklerin yüzde 35'i fakirlik sınırının altında yaşıyor. Umut ederim ki Alman hükümeti, buradaki Türkler'in daha iyi yaşamı için çaba gösterir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title