Haberler

'Ben Türümün Son Örneğiyim'

Tuğba Ekinci Sahip Olduğu Başarıyı Saba Tümer'le Bu Gecce'de Anlattı..

TUĞBA EKİNCİ SAHİP OLDUĞU BAŞARIYI SABA TÜMER'LE BU GECCE'DE ANLATTI..

S.T.:Son kasetinin adı 'Kondom'. Neye dikkat çekmek istedin?

T.E.:Türkiye'de hep Babalar Günü ve Anneler Günü kutlanıyor, Sevgililer Günü var. Bunlar hep yurtdışından aldıgımız günler . Hep onlara ayak uydurabilmek için yaptığımız günlerden birkaç tanesi. MTV'de her yıl AIDS Haftası'nı kutlanıyor . Bütün sağlık kuruluşları, yardım kuruluşları dahil hastaneler, doktorlar bunun Kondom Haftası olduğunu söylüyor. Fakat Türkiye'de bunu temsil etmek için hiçbir doktor hiçbir sağlık bakanı hiçbir devlet büyüğü bir araya gelmiyor. Bunu hiç kimse gençlere anlatmıyor. Yeni nesile bakıyorum bizler gibi şanslı değil. Bizler aile baskısı olsun ailelerimizin bizi yönlendirme şekli olsun belli bir döneme ait çocuklar olduğumuz için onları dinleyebildik. Şimdi çok farklı bir dönem, şimdiki gençler bizi dinlemeyecekler. Artık bilgisayar çağı ve kondom gerçekten ciddi bir mesele. Herhalde bilinmeyen 10 tane 20 tane hastalık var.

Sonuçta bu bir şarkı. Doktora gidemeyen bir sürü kadın var. Bilinçsiz birçok insan var. Onların suçu doktora gidememek olmamalı, kondomun ne olduğunu bilmeleri yeterli. Zannederim birsürü kadın programında bunun 'K'si söylenmedi, ne de elimize alıp kadınlara gösterebildik. Kadınların her gün kullandığı tıbbi bir malzeme var, bu da erkeklerin kullanması gereken bir malzeme. Çok üzülüyorum kadınların bu şekilde ihmal edilmesine.

Kaseti yaparken birçok insanla oturup konuşmak, tartışmak istedik ama mümkün olmadı. Hiçbir sağlık kuruluşundan ve bir büyüğümden yardım alamadım. Sadece Zahid Akman bu şarkıyı kullanabilmemiz için bize yardımcı oldu.

S.T.: Senden önce bu aralar Gülben Ergen, Demet Akalın, Ayşe Hatun Önal, İbrahim Tatlıses gibi ünlü isimler kaset çıkardı. Kasetin için bu zamanlama sence iyi miydi? Onları rakip olarak görüyor musun?

T.E.:Türkiye'de ne yazık ki çok şöhretli ve çok şanslı insanlar var, fakat bunu iyi değerlendirebiliyorlar mı? Bence değil. Onlardaki geçmiş, onlardaki tecrübe bende olsa ben 6 ay, Türkiye'de kalabilirim. 6 ay sonra Türkiye'de yaptığım işin aynısını yurtdışında yapmak isterim. Ve yaparım da. bana göre çok akapela şarkılar. Bana göre ekip hiç kendini zorlamıyor. Çünkü bu sanatçıyla ilgili bir durum değil. Ekibe sorumluluk verilmiyor bence. Ben bunu prodüktör zekasıyla söylüyorum. Sonuçta kendi kasetimin prodüktörüyüm. Bir müzik şirketim var. Ama tam prodüktör oldum mu? Hayır. Daha müzik kelimesinin 5 harfini yeni öğreniyorum. Bu konu şöhretle, kapasiteyle ilgiliyse ve sektörde iyi bir şeyler yapmak için soruyorsanız bence iyi değil. Ben onların yerinde olsam çok şey yaparım.

S.T.: Tartışmasız çok güzel bir kadınsın. Hem hoşsun, hem fıkır fıkırsın. Hem çabalıyorsun. Ama bir izleyici olarak bana sanki dönem dönem çabalıyormuşsun gibi geliyor. Bir anda çıkıyorsun bir albüm yapıyorsun. Daha sonra kendi kabuğuna çekiliyorsun. Sıkılıyor musun? Tembel misin? 'Bu da bana yeter' mi diyorsun? Senin için de biraz aynı şey geçerli gibi.

T.E.:Bu mesleği yaparken çok fazla yapımcı desteği görmedim. Türkiye'de menajerlik sistemi de iyi gitmiyor. İnsanlar hep size bir şekilde ulaşmaya çalışıyorlar. Sizinle muhattap olmaya çalısıyorlar ve ben o muhattaplığı sevmiyorum. Önce tanışmak istiyorlar, çalışmadan önce bir yemek gibi ya da birlikte su içmek bile onlara zevk veriyor . O da bana pek uymadığı için kendimi çekmek zorunda kalıyorum. Tuğba Ekinci'yi ben bu kadar büyütebildim kendi emeklerimle. 2 sene içinde bana yapılan haksızlıklar sanırım Türkiye'de kimseye yapılmamıstır. Benim için önemli olan bir bayrak var. O bayrağın devamlı sallandığını görmek. Kabuğuma çekildiğim dönemi de kar olarak görüyorum. İnsanların 'Bir zamanlar vardı' dediği bir dönemmiş gibi gelmiyor bana.

S.T.: Önünü kesmeye çalışan kimse oldu mu şimdiye kadar?

T.E.:Hemen hemen tanıdığınız bütün sektördeki önemli insanlar bir omzumdan çekti, öbürü de bir omzundan çekmeye çalıştı düşmem için . Ama ben düşmedim. Kameralar karşısında çok kızlar ağladı bu insanlarla çalışan. Birsürü insan bunu söyledi, 'Bu insandan bu kadar rahatsızım' ya da 'Bu insanlar sayesinde bu duruma düştüm' diye. Fakat neyazıkki ben aynı insanlarla olmak zorundayım. Bu camiaya girebilmek için. O insanlarla çalışmak zorundasınız. O insanlardan feyz almak kar belki ama, o insanlarla beraber olmanın verdiği zararlar da var. Yani sizi kıskanıyorlar belli bir zaman sonra ve bu kıskançlığın size zarar vermesi yüzde 95 ama sizin ayakta kalabilmeniz çok büyük bir başarı.

Ben türümün son örneğiyim. Son 2 yılda kendinden bu kadar çok bahsettirebilen ve kendini iyi yerlere getirebilen. Çünkü herkesin bir 5 yılı var 2,5 yılı yok. Artık çok güçlüyüm, hiç çalışmasınlar beni üzmeye. Kaset de bomba gibi.

HABERTURK

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title