Haberler

Belediye-iş Sendikası, Belediye Başkanı Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Mardin Belediyesi'nden 17 Milyon YTL Alacağı Bulunan 439 İşçi, Alacaklarını Tahsil Etmek Üzere Belediyeyi İcraya Verirken, Belediye-iş Sendikası Şube Başkanı Memduh Öztürk, Yolsuzluk Yaptığı İddiasıyla Belediye Başkanı Metin Pamukçu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu.

Mardin Belediyesi'nden 17 milyon YTL alacağı bulunan 439 işçi, alacaklarını tahsil etmek üzere belediyeyi icraya verirken, Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Memduh Öztürk, yolsuzluk yaptığı iddiasıyla Belediye Başkanı Metin Pamukçu hakkında suç duyurusunda bulundu.

57 milyon YTL borçla Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasında bulunan Mardin Belediyesi'nde çalışan işçiler, 17 yıldır tahsil edemedikleri alacakları için belediye başkanlarının iyi niyeti üzerine mahkemeye başvurmadıklarını; ancak belediyede son günlerde yaşanan olaylar üzerine belediyeyi icraya vermeye karar verdiklerini ifade etti. Konu hakkında bir açıklama yapan Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Memduh Öztürk, işçiler olarak her zaman diyalogdan yana olduklarını, ancak belediye yönetimi kendileriyle diyalog kurmaktan vazgeçtiği için yeni yollara başvurmaya karar verdiklerini söyledi.

Mardin halkının mağdur duruma düşmemesi için bayram öncesi eylem kararı almadıklarını dile getiren Öztürk, çalışma koşulları düzeltilene ve alacakları ödenene kadar başka platformlarda mücadelelerini devam edeceklerini kaydetti. Belediye yönetimi temizlik hizmetini özelleştirerek belediyeye maddi açıdan yeni yük getirdiği için alacakları konusunda icraya başvurduklarını ifade eden Öztürk, Belediye Başkanı Metin Pamukçu aleyhinde ise "belediyedeki bazı uygulamalarda yolsuzluk yaptığı" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. 17 yıldır belediyede yaşadıkları sıkıntıları anlatan Öztürk, işçiler ücretlerini yıllardır düzenli alamadığı için birçok zorluk yaşadıklarını öne sürdü. 439 işçinin sendika üyesi olduğunu belirten Öztürk, her işçinin belediyeden 40 ile 80 bin YTL arası alacağı bulunduğunu ifade ederek, "Yıllardır ücretlerini ve sosyal haklarını alamayan üyelerimiz, borç içerisindeler. Çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar ve evlerinde aileleriyle sorunlar yaşıyorlar. Bütün bu sorunlara rağmen ise Mardin'de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyorlar" diye konuştu.

Belediye Başkanı Pamukçu ile defalarca görüşülmesine rağmen, verdiği sözleri yerine getirmediğini iddia eden Başkan Öztürk, Başkan Pamukçu'nun işçinin paraya en çok ihtiyacı olduğu bir dönemde, imkanı olmasına rağmen yeterli ödeme yapmayarak işçileri adeta eylem yapmaya zorladığını öne sürerek, ''Bu kez tahriklere kapılmadık. Maaşlarımız yine ödenmemesine rağmen halkımız için çalıştık. İşçilerimiz bayramı buruk bir şekilde kutladı. Çoğu işçimiz, yine adeta dilenircesine borç para alarak evine şeker alabildi. İşçilerimize bu şekilde davranmanın, haklarını yemenin, duygularıyla oynamanın hiç kimsenin hakkı yok" dedi.

İşçiler olarak hazırladıkları dilekçeleri cumhurbaşkanı, başbakan, meclis başkanı, siyasi partilerin liderleri ve bakanlara önümüzdeki günlerde göndereceklerini kaydeden Öztürk, işçilerin alacağını tahsil etmek için sendika olarak genel merkezle birlikte daha yoğun bir şekilde çalışacaklarını söyledi.

Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu ise, işçilerin önceki dönemlerden kaynaklanan, yıllardan beri birikmiş alacakları olduğunu, göreve geldiklerinde memurlara tam maaş ödediklerini ve içeride birikmiş alacaklarının da yüzde 90'ının ödendiğini söyledi. Pamukçu, İller Bankası'ndan gelen payın neredeyse tamamını çalışanlarına verdiklerini, bu ay gelen 440 bin YTL'nin büyük kısmını kişi başı 675 YTL olarak dağıttıklarını ifade etti.

Mardin Belediyesi'nden 439 işçinin ortalama 40 ile 80 bin YTL arasında 17 milyon YTL alacağı bulunduğu belirtilirken, aralarında SSK ve TEDAŞ'ın bulunduğu diğer kurumların ise belediyeden ortalama 40 milyon YTL'ye yakın alacağı olduğu iddia edildi.

(MNG-EST-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title