Haberler

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Şerefhan'dan Durak'a Övgü

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Avrupa Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapan Adana'nın, Organizasyon İçin Yapılan Yarışta Londra'yı Geride Bıraktığını Hatırlatarak, "İlkleri Başaran Adana, Büyükşehir Belediye Başkanımız Aytaç Durak'ın Desteği Olduğu Sürece Bırakın Londra'yı, New York'u da Geçer" Dedi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Avrupa Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Adana'nın, organizasyon için yapılan yarışta Londra'yı geride bıraktığını hatırlatarak, "İlkleri başaran Adana, Büyükşehir Belediye Başkanımız Aytaç Durak'ın desteği olduğu sürece bırakın Londra'yı, New York'u da geçer" dedi.

Şerefhan, yaptığı açıklamada, tekerlekli sandalye basketbol branşının performans olarak son derece zor, seyir açısından bir o kadar zevkli bir spor olduğunu ifade etti. Avrupa Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası organizasyonunun Adana'ya alınması sürecine değinen Şerefhan, "2006 senesinde Avrupa Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nı İstanbul'da organize etmiştik. Ardından 2008 şampiyonasına İspanya talip oldu. Ancak daha sonra organizasyonu yapmaktan vazgeçtikleri için uluslararası federasyon, 'Bu organizasyonu yapmaya talip olan ülke var mı?' diye sordu. Bu sporun doğduğu yer İngiltere'dir. Londra da bu organizasyona talip oldu Adana'yla beraber. Adana, bundan önce çok güzel organizasyonlar yapmıştı tekerlekli sandalye basketbolü branşında. Bu yapmış olduğu organizasyonlardan uluslararası federasyonun elde ettiği izlenim, Adana'nın elde ettiği tecrübe, kent yetkililerinin yaklaşım tarzı, uluslararası federasyon tarafından Adana'nın bir adım önde görülmesine neden oldu.

Şampiyona Adana'da yapılmak üzere Türkiye'ye verildi" diye konuştu.

Federasyonun çabalarının yanında; Adana Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, Gençlik ve Spor İl Müdürü ile Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun basketbol sorumlusu Ali Duran Karakaya'nın önemli çalışmaları olduğunu vurgulayan Şerefhan, Adana'nın, bu organizasyonu kendi becerisiyle kazandığını ifade etti.

Engelli sporları organizasyonlarına ev sahipliği yapacak kentlerin belirli kriterlere sahip olması gerektiğini, Adana'nın da bu kriterlere yeterince sahip olduğunu ifade eden Şerefhan, şunları kaydetti:

"Adana'nın bu organizasyonu almasındaki en önemli etkenlerden biri de; tesisleri ve diğer imkanlarının yeterli olmasının yanı sıra Adana'da bir gençlik eğitimi yapılacak olmasıdır. Burada 50 genç sporcuya eğitim verilecek. Bu durum Adana'yı biraz daha şanslı kıldı. Adana herşeyin ilkini başarıyor, yine bir ilki başardı. Bizim de gururumuz oldu. Organizasyonun Adana'ya alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." Adana'nın bir şansının da Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak olduğunu belirten Şerefhan, "Belediye Başkanımız Aytaç Durak, aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı. Bu konuda tüm Türkiye'de en tecrübeli kişilerden biri. Onun burada olması, onun tecrübesini burada ortaya koyması, bizim desteğini arkamızda hissetmemiz çok önemli. Adana, Başkan Durak'ın desteği olduğu sürece bırakın Londra'yı, New York'u da geçer" dedi.

(MT-EYB-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title