Haberler

BDP'li Buldan: "Bu Savaş Kararıdır"

YSK'nun bağımsız adayları veto kararını protesto eden BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, "Bize konulan engeller aynen AKP'ye yansıyacaktır.

YSK'nun bağımsız adayları veto kararını protesto eden BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, "Bize konulan engeller aynen AKP'ye yansıyacaktır. Akıllarını başlarına toplasınlar; bu savaş kararıdır" dedi. BDP Milletvekili Pervin Buldan, Iğdır Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk ile yaklaşık 150 kişilik partili grubu bugün Kapan Sokak'taki BDP İl Binası önüne kurulan 'Sivil İtaatsizlik' adı verilen çadırından Zübeyde Hanım Bulvarı'na yürüdü. Geniş güvenlik önlemi altında yürüyen partililer, 'AKP şaşırma sabrımızı taşırma', 'Biji serok Apo' (Yaşasın başkan Apo), 'Biz Biz Biz hepimiz PKK'lıyız' diye slogan attı.

Zübeyde Hanım Bulvarı'nda açıklama yapan BDP'li Pervin Buldan, YSK'nın bugün vereceği kararı beklediklerini belirtti. Kararın yine veto olması halinde seçimleri boykot etme kararı alacaklarını ifade eden Buldan, şöyle dedi: "Güneydoğu'da hiçbir AKP'li milletvekili adayı seçilemeyecektir. Bize konulan engeller aynen AKP'ye yansıyacaktır. Çünkü bu olayın arkasında AKP'nin olduğunu çok iyi biliyoruz. Burada bağımsız adaylar seçim çalışması yürütemeyecekse, AKP'li adaylarda yürütemeyecektir. Akıllarını başlarına toplasınlar, bu savaş kararıdır. Adaylarımızın anlı açık, yürekleri temizdir. Kötü işlere bulaşmamışlardır. Bizler AKP adayları gibi ceplerimize para koyup bu halkın karşısına çıkmayacak kadar yürekli insanlarız. 'Başın düşerse dara Yaşar Akkuş'u ara' sloganını Iğdır'da çöpe gömeceğiz. Bu halk Yaşar Akkuş'un dağıtacağı parayı, erzakı almayacak kadar yürekli ve onurlu bir halktır. " Pervin Buldan ve beraberindekiler basın açıklamasının ardandan YSK'yı protesto için 5 dakikalık oturma eylemi yaparak dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title