Haberler

'' Bazı Eğlence Yerlerinin Kapatılması'' Tartışması... - ''karar Bu Hafta Çıkar Sanırım. Bizim Kararda Yürütmeyi Durdurma Alınamaz. Ruhsat İptali Söz Konusudur''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gürültü kirliliğiyle ilgili olarak bir encümen kararı hazırlattığını belirterek, ''Buna göre cuma, cumartesi gece saat 01.00'den diğer günlerde 24.00'ten sonra açık alanlarda hiç bir şekilde ses kirliliği yapılamayacak'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gürültü kirliliğiyle ilgili olarak bir encümen kararı hazırlattığını belirterek, ''Buna göre cuma, cumartesi gece saat 01.00'den diğer günlerde 24.00'ten sonra açık alanlarda hiç bir şekilde ses kirliliği yapılamayacak'' dedi.

Topbaş, Ambalaj Atıklarının Yerinde Ayrıştırılması Projesi Tanıtım Toplantısı'nda, basın mensuplarının, ''gürültü kirliliği nedeniyle kapatılan eğlence yerleri''ne ilişkin sorularını yanıtladı.

Çevre Kanununun getirdiği yeni düzenlemeler doğrultusunda, Çevre ve Orman Bakanlığının yönetmelikte yaptığı değişiklikler üzerine Bakan Osman Pepe'nin yerel yönetimlere yetkiler verdiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak müdahale etme, ceza kesme şeklindeki bu yetkileri ilçe belediyelerine verme yetkileri bulunduğunu kaydeden Topbaş, gürültü kirliliğine sebep olan alanlarla ilgili toplanan binlerce imzanın Vali Muammer Güler'e gönderildiğini söyledi. Bu yerlerle ilgili düzenlemeler yapılması gerektiğini belirten Topbaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterinin özellikle Boğaz'daki birtakım eğlence yerlerinin işletmecilerini davet ederek bir görüşme yaptığını bildirdi.

-''HASSASİYET GÖSTERİLMEDİ''-

Topbaş, ''Kendilerinden çevreye saygılı olunması, volümlerin ayarlanması, ses kirliliğinin karşı sahillere kadar yansımaması konusunda mümkün mertebe dikkatli ve hassas olmaları istendi. Buna rağmen maalesef hassasiyet gösterilmedi'' diye konuştu.

Bu nedenle özellikle öğrencilerin sınavlara hazırlanırken çok ciddi sıkıntılar çektiğini belirten Topbaş, dünyada eğlence alanlarının çok farklı noktalara çekildiğini ve kentin her noktasında istenildiği şekilde gürültü kirliliği yapılamayacağını kaydetti.

Yaşam alanlarının tehdit edilmemesi gerektiğini vurgulayan Topbaş, şöyle devam etti:

''Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi olarak bir encümen kararı hazırlattım. Buna göre cuma, cumartesi gece saat 01.00'den diğer günlerde 24.00'ten sonra açık alanlarda hiçbir şekilde ses kirliliği yapılamayacak. İç mekanlarda, kapalı alanlarında işletmelerine devam edebilecekler. Ama açık alanda bu tip kullanımlar, bu kararla artık tamamen yasaklanacak. ''

Bu kararın ses kirliliğine yol açan CD, kaset satan yerler için de geçerli olacağını belirten Topbaş, buna örnek olarak İstiklal Caddesi'ni gösterdi. Topbaş, ''Karar bu hafta çıkar sanırım. Bizim kararda yürütmeyi durdurma alınamaz. Ruhsat iptali söz konusudur'' dedi.

-BELEDİYELER DE ŞİKAYET EDİLİYOR-

Sadece eğlence mekanlarına ilişkin değil, bir çok belediyenin düzenlediği festival türü organizasyonlarla ilgili de kendilerine çokça şikayet geldiğine işaret eden Topbaş, ''Artık işin boyutları çok farklı noktalara geldi. Yabancılar da bizi bu konuda zaman zaman ikaz ediyorlar. 'Çok iyi ama kirli' diye de...'' dedi.

Ses kirliliğinin insan psikolojisi ve organizması üzerinde olumsuz etkileri bulunduğunu hatırlatan Topbaş, ''Halkın büyük bölümü bundan rahatsızsa yönetim olarak buna karşı tedbir almak durumundayız ve bu tedbirler alındı'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title