Haberler

Baykal: Gençler Karanlık İdeolojiden Kurtarılmalı

Baykal, çocukların ve gençlerin barınmalarını sağlayacak sağlıklı ve modern yurtların yapımına hız verilmesi gerektiğini söyledi.

ANKARA (ANKA) - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çocukların ve gençlerin barınmalarını sağlayacak sağlıklı ve modern yurtların yapımına hız verilmesi gerektiğini söyleyerek "Böylece çocuklarımız ve gençlerimizin cumhuriyetle ve Atatürk'le sorunu olan tarikat ve cemaat yurtlarında karanlık ideolojilerin etkilerine maruz kalmaları mutlaka önlenmelidir" dedi.

Deniz Baykal, yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle yayınladığı mesajda,

eğitim sisteminin ulusal, bilimsel, karma, laik ve uygulamalı olması ve eğitimdeki fırsat eşitsizliğinin önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Baykal, "Ulusumuzun çağdaş dünya ailesinin güçlü ve saygın bir üyesi olabilmesinin, laik demokratik cumhuriyete gönülden bağlı, Atatürk'ün ilkelerini özümsemiş ve kendine rehber edinmiş, Aydınlanma Devriminin sürekliliğine inanan bir Milli Eğitim Sistemi ve onun fedakar yönetici ve öğretmenleri ile gerçekleşecektir" diye konuştu.

Mesajında öğretmenlere de seslenen Baykal, tüm olumsuz koşullara rağmen Cumhuriyetin öğretmenlerden çağdaş nesiller beklediğini ve öğretmenlere her türlü siyasi baskıdan uzak ehliyet ve liyakatin ön planda tutulduğu demokratik bir eğitim ortamı sunmak gerektiğinin altını çizdi.

Baykal, "kadrolu-sözleşmeli-kısmi zamanlı usta öğretici-ücretli öğretici-vekil" gibi sıfatların Cumhuriyet'in 84. yılına yakışmadığını kaydetti.

Baykal, öğrencilere de "Cumhuriyetle ve Atatürk'le sorunu olan çevrelerden uzak durun" önerisinde bulundu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title