Haberler

Baykal: Düğmeye Basanın Önce Kendi Eli Temiz Olacak

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'İtalya'da Temiz Eller Operasyonu Yapıldığı Zaman 'Bizde Bu Ne Zaman Yapılacak?' Diye Hayran Hayran Bakanlar, Ülkemizde Bu Adımlar Atıldığı Zaman Niçin Rahatsız Oluyorlar?' Sözlerine, 'Temiz Eller Operasyonunu Yapmak İçin Düğmeye Basacak Olanın, Önce Kendi Eli Temiz Olacak. İtalya'daki Temiz Ellerle Senin Buradaki Operasyonun Arasında Ne Paralellik Var?' Karşılığını Verdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''İtalya'da Temiz Eller operasyonu yapıldığı zaman 'bizde bu ne zaman yapılacak?' diye hayran hayran bakanlar, ülkemizde bu adımlar atıldığı zaman niçin rahatsız oluyorlar?'' sözlerine, ''Temiz eller operasyonunu yapmak için düğmeye basacak olanın, önce kendi eli temiz olacak. İtalya'daki temiz ellerle senin buradaki operasyonun arasında ne paralellik var?'' karşılığını verdi.

Baykal, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, mahkeme salonuna siyaset girdiğini, siyasetin girdiği anda da adaletin çıktığını söyledi.

Soruşturma kapsamında örgütün finansörü olduğu gerekçesiyle tutuklanan Kuddusi Okkır'ın cezaevinden çıktıktan 3 gün sonra yaşamını yitirdiğini anımsatan Baykal, bunun hukukla ve insanlıkla bağdaştırılamayacağını söyledi. Baykal, ''Neyin finansörü bu kişi? Cenazesi Edirne Belediyesinin katkısıyla İstanbul'a getirildi. O finansörse, sizin Ergenekon da onun finanse ettiği bir Ergenekon'' dedi.

Baykal, davanın, ciddi şekilde yıprandığını, yaşanan olayların, davanın etkinliğine darbe vurduğunu savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şu konu netleşmedi: Bu örgüt darbeyi geçmişte yapmak üzere kurdu da şimdi mi ortaya çıktı, onun hesabını mı soruyoruz? Yoksa, şimdi darbe yapacaklar da o darbeyi engelleyip, bunun hesabını mı soruyoruz? Geçmişte bir darbe hazırlığıyla ilgili bir soruşturmaysa, ona göre ifadelerinin alınması, sorgulanması gerekenler var. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı, günlüklerin kendine ait olmadığını söyledi. Böyle olup olmadığını tahkik etmiyorlar.

7 Temmuzda Gaziantep'ten başlamak üzere, bir büyük ayaklanma hareketini ortaya koymak üzere oluşmuş bir organizasyonsa ona göre bakalım. Bu ihtilali, kim, kimlerle yapacak, hedefi ne? Emekli askerler, emekli astsubaylar ele ele vermişler... Oradaki Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, ordu komutanları, koca Türk Silahlı Kuvvetleri, onlara rağmen mi ihtilal yapacaklar? Buna inanmamızı mı istiyorlar? Bunun inandırıcılığı, ciddiyeti olur mu? Buralardan tutturma imkanı yoktur. İddianame, her hafta ertelenmektedir. 2 bin 500 sayfa iddianame... Sen bırak 2 bin 500 sayfayı, bana 5 sayfa söyle. Kim ne yaptı, nasıl, niçin yaptı, onun hesabını hep beraber soralım.''

Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti grubunda yaptığı ''İtalya'da Temiz Eller operasyonu yapıldığı zaman 'bizde bu ne zaman yapılacak?' diye hayran hayran bakanlar, ülkemizde bu adımlar atıldığı zaman niçin rahatsız oluyorlar?'' açıklamasını da eleştirdi.

''Temiz Eller operasyonunu yapmak için düğmeye basacak olanın, önce kendi eli temiz olacak'' diyen Baykal, ''Temiz ellermiş... İtalya'daki temiz ellerle, senin buradaki operasyonun arasında ne paralellik var? Sen Mustafa Balbay'ı, gazetecileri, askerleri, temiz Türkiye'yi engellediği için mi gözaltına aldın?'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title