Haberler

Başkentte Yeşil-Beyaz Gece

Bursa Derneği Tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Katkıları Yeşil Bursam Derneği Ve Fan Kulüp İşbirliği İle Ankara'da Düzenlenen Gecede Bursalı İş, Siyaset, Sanat Ve Spor Camiasının Temsilcileri Bir Araya Geldi.

Ankara– Ankara Bursa Derneği'nin Başkentte düzenlediği iş, siyaset, sanat ve spor camiasının yanı sıra Ankara'daki üst düzey bürokratları bir araya getirdiği Bursa Gecesi'ne Bursaspor'un şampiyonluğu ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırımlar damgasını vurdu. Bursaspor'un şampiyonluk coşkusu geceye katılan Ankara'da yaşayan Bursalılarla birlikte yeniden yaşandı.

Ankara Crowne Plaza Otel'de Bursa Derneği tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen geceye, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kaptan Ömer, Bursa'da görev yapan Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya başta olmak üzere Ankara'da yaşayan Bursalı çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlar katıldı.

"5 yıl sonra Bursa Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olacak"

Geceye katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Ankara'da ticaret, siyaset ya da bürokrasi sebebiyle 12 bin Bursalı olduğuna dikkati çekti. Bursa'nın bugün Türkiye'nin dördüncü büyük şehri olduğuna işaret eden Bakan Çelik, "Bu buluşmalar sürekli hale gelirse Bursa'nın Türkiye'deki yeri hızla yükselecektir. 3 – 4 yıl içinde Türkiye'nin üçüncü büyük şehri, 5 yıl içinde de

Türkiye'nin ikinci büyük kenti haline gelecektir.

Bursa'daki değişimi ve kentteki gelişme yönelik çabaları esas alarak bu görüşlerimi ifade ediyorum. İstanbul – İzmir Otoyolu 1,5 yıl içerisinde tamamlanacak, Bursa'dan İstanbul'a 45 dakikada, İzmir'e ise 2 saatte ulaşılabilecek. İhalesi gerçekleştirilen ve 3 yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen hızlı tren ile Bursalılar hızlı tren keyfini de yaşayacak" dedi.

"Söz verip yapmadığımız iş olmadı"

Bursa'da gelişi güzel bir büyüme değil, planlı ve programlı bir büyümenin esas alındığına dikkati çeken Bakan Çelik, "Bursa güzel bir şehir Bursa'nın hizmetkarı olmak ayrı bir duygu. Bu güç birliği ile Bursa payını daha fazla alacak. Söz verip de yapmadığımız bir iş olmadı. Bundan sonra da verdiğimiz sözleri sırasıyla yerine getirip Bursa'ya yukarılara taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Bursaspor dünyada konuşuluyor

Ankara'da gerçekleştirilen Bursa buluşmasının bir önemli konusunun da Bursaspor olduğuna işaret eden Bakan Çelik, Bursaspor'un yalnız Bursa'da, Ankara'da, Türkiye'de değil ziyaret edilen ülkelerde de konuşulduğuna şahit olduğunu kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bile farklı ülke liderleriyle buluşmalarında da Bursaspor'un şampiyonluğunun konu edildiğini ifade eden Bakan Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bursasporlu oyuncular, teknik ekip ve yöneticiler Bursa'yı Türkiye sınırlarının dışına taşıdı. Ayrıca 3 büyükler olgusunu da yıkarak Türk futboluna büyük bir katkıda bulunmuştur. Bu başarıların sürekli hale gelmesiyle Bursa adını daha da geniş sınırları duyuracaktır".

Hedef lider kent Bursa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'dan 400 kilometre uzakta Bursa olgusu etrafında güzel bir buluşma gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Başkan Altepe, "Bizim konumuz Bursa, sevdamız Bursa… Bizler Bursalıyız, Bu şehirde doğduk yaşıyoruz, doyuyoruz. Hedefimiz bu şehri en güzel yerlere getirmektir. Bursa'nın güzelliklerini ve değerlerini tarihi kimliği doğal güzelliklerini birer birer ayağa kaldırmak.

Bursa dünyada marka bir kent haline geliyor. Bu kalkınma büyük bir hızla devam ediyor. Lider kent olma hedefinde hızla yoluna devam ediyor. Herkes Bursa'yı konuşuyor, herkes Bursa'yı kıskanıyor. Çünkü Bursa ve Bursalılar her şeyin en iyisine layık. Bizler de en iyisini yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Spor kenti Bursa

Bir yandan da Bursa'nın bir spor kenti olması yolunda çalışmaların sürdüğüne işaret eden Başkan Altepe, "Bunu sözle değil icraatla da gösteriyoruz. Yüzme havuzlarından futbol sahalarına kadar şehrin her yerini spor sahalarıyla donatıyoruz. Bursaspor'un olması gereken yere gelmesi için herkes kenetlendi ve başarıyı elde ettik.

Bu birliktelik sayesinde Bursaspor da şampiyon oldu. Destek veren hemşerilerimizi bir kez daha kutluyoruz. Önemli olan Bursa'nın lokomotif olmasıdır. Bursaspor'un bu başarıya abone olması için tüm desteği vereceğiz. İlk defa bir belediye stadyumla ilgili kendi başına ihaleye çıkıyor. Bursaspor stadyumla güzel bir gelire kavuşacak ve önümüzdeki günlerde Bursaspor da dünya markası olacak" dedi.

Lokomotif şehir Bursa

Bursa Valisi Şahabettin Harput da Bursa'nın bir imparatorluğu kuran şehir olduğunun altını çizdi. "Bursa bizim olan bizi bizde bizim için saklayan şehirdir" diyen Vali Harput, şöyle konuştu: "Böyle bir şehirde yaşamak görev yapmak büyük bir mutluluk büyük bir gurur.

Bursa dünyada hiçbir şehrin sahip olmadığı zenginliğe sahip müstesna bir şehirdir. Bugün bu şehrin temsilcileri bir aradadır. Bursa geçmiş medeniyetlerde ve bugün Cumhuriyet döneminde lokomotif görevini yapmaya devam etmektedir. Tüm kesimlerin güçlü bir işbirliği ile Bursa'yı her gün çok daha yükseklere taşımanın gayreti içerisindeyiz.

Bu büyük hedefe giden yolda emeği geçen herkes tarih önünde unutulmayacaktır. Bu anlamda adını dünyaya duyuran Bursaspor da tarihte unutulmayacaktır. Bizler ve sizler Bursa'ya sahip çıktığımız sürece Bursa daha yukarılara çıkmaya devam edecektir. Biz içimizdeki potansiyelin çok çok azını değerlendiriyoruz. Bu katılım muhteşem bir organizasyondur. Bu güzel geceyi gelenekselleştirelim ve her sene buluşalım"

"En büyük hayalim gerçek oldu"

Bursaspor adına geceye katılan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, yerli antrenörlerin en büyük hayalinin bir Anadolu takımında şampiyonluğu yaşamak olduğunu belirterek, "Bana bu mutluluğu ve gururu yaşatan herkese şükranlarımı sunuyorum. Başta belediye başkanımız olmak üzere, bakanımıza, valimizi, yerel medyamızla, taraftarlarımızla 7'den 70'e el ele vererek, Bursaspor'u bir Avrupa takımı yapacağız. Sizler el ele verip, bizler çok çalışırsak bunu başarırız" dedi.

Bursa'ya yakışır şekilde şampiyonluğu yaşadıklarını dile getiren Sağlam, "Bursa'nın değil, bütün Türkiye'nin takımı olmaya çalıştık. Türkiye'de bir çok insanın dualarını aldık.

Bundan dolayı yakın zamanda Türkiye'de her kesimin alkışlamadığı bir Avrupa takımı olacağız."diye konuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Orkestrası'nın Bursa şarkı ve türkülerini seslendirdiği gecede konuklara kestane şekeri ve Kemalpaşa tatlısı ikram edildi.

Timsah Arena'nın maketi görenleri heyecanlandırdı

Bursaspor'un şampiyonluk öyküsünün yeniden yaşandığı gecede, ilk kez sergilenen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Timsah' modelli 45 kişilik kapasiteli stadının maketi davetliler tarafından beğeniyle izlendi. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, stadın maketinin bile kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title