Haberler

Başkan Uyanık: Samsunspor, 5 Sene Sonra Kendi Kendine Yetecek

Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, Samsunspor'u 5 sene sonra kendi kendine yeten bir kulüp haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, Samsunspor'u 5 sene sonra kendi kendine yeten bir kulüp haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, bugün Nuri Asan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uyanık, eski yönetici alacakları ile ilgili soru üzerine, "Her gelen ' Kazım Yılmaz borcunu affederse Samsunspor kurtulacakmış' modunda. Herkes Kazım Yılmaz'ın üzerine yürümüş. Onda da böyle bir refleks doğmuş. Zaten bu ligde bir gelirimiz yok. Ben oturup konuştuğumuz zaman hepsiyle bir noktaya varacağımızı düşünüyorum. Alacaklar döviz endeksli olduğu için kur farkından dolayı borçlar devamlı büyüyor. Dolayısıyla kimsenin kötü niyetli olacağını düşünmüyorum. Bizim açımızdan şuanda rahatsız edici borçlar listesinde yönetici borçları gözükmüyor" dedi.

Stat zeminiyle ilgili konuşan başkan Uyanık "Stadın zemini için elimizden geleni yapacağız. Çünkü biz üst düzey bir takım kurduk. 35 bin kişilik stadın o ilk görüntüsü bizde hem panik yarattı hem de hayal kırıklığı oluşturdu. Ayrıca da biz bu stadı Samsunspor kulübü olarak uzun süreli kiralamak istiyoruz. 10-20 seneliğine kiralamak istiyoruz. Bu sene kiraladığımız zaman aşağıdaki boş alanlarıyla, boş dükkanlarıyla yüzde 100 şekilde kullanmak ve 24 saat yaşayan bir sistem haline getirmek istiyoruz. Fakat bu stat hazine arazisinde yapıldığından dolayı statü, 19 Mayıs stadyumundaki gibi net değil. Spor Bakanlığı bunu 6 ay içerisinde çözüme kavuşturup, bize uzun vadeli kiralama yoluna gidecek. Şuanda stadı biz kullanıyoruz, maç maç kirasını veriyoruz. Ama stadın bakımı, çimlerin sorumluluğu bize ait değil. Protokolde oturma düzeni bize ait değil" şeklinde konuştu.

Uyanık, Samsunspor'u 5 sene sonra kendi kendine yeten bir kulüp haline getirmeye çalıştıklarını söyleyerek "Ben 13 sene boyunca Samsunspor'dan kendi dönemimde hiçbir şekilde şehirden bir katkıda bulunmadan kendi sistemim ile kendim götürdüm. Ayrılırken de ne alıp verdiğimi helalleşerek gittim. Samsunspor şuanda zor durumda, buradan kurtarmak için acil ve sert tedbirler almak zorundayız. Bunların içerisinde mali disiplini yüksek şirket yapısında yürütülmesi gerekiyor. Yani 'Bugün yarın ben başaramadım, bugün isteyerek geldim ama artık eşim istemiyor, sıhhatim el vermiyor' diyemeyecek bir yapı oluşturmak. Burada kar ederse de şirket kar eder, zarar ederse de bırakıp kaçamaz. Sonuna kadar bu işten sorumlu olur. Dolayısıyla muslukları açtığımız yok. Biz kendi işlerimizi yapıyoruz. Biz hacıağa takımı falan değiliz. Türkiye'de futbol işini iyi bilen insanların bir araya geldiği iyi bir şirketimiz var. Samsun bir futbol şehridir. Şuanda bulunduğumuz üçüncü ligden kalkındırmak adına gereken fedakarlığı yapıyoruz. Kulübün borçlarını ödeyerek satın almak zorundayız. Devamında inşallah bütçesi denk, ithalatını, ihracatını karşılayan, kendi futbolcusunu kendi yetiştiren, başarı ile prim yapan bir takım oluşturmak istiyoruz. Ben 5 sene içerisinde bu kulübü kendi kendine yeten bir hale getirmek zorundayım. Biz yukarıda batık firmaların yani batık kulüplerin boğazlarına kadar borca kapılmış, gömülmüş büyük kulüplerin sistemine uyamayız. Yukarı çıkıp onların verdiği paraları vermeye kalkarsak 2 sene de onlar gibi batık duruma düşeriz. Biz denk bütçeyle gideceğiz. Açık vermeyeceğiz. İthalatımız, ihracatımıza denk olacak" ifadesini kullandı.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

İsmail Uyanık Kazım Yılmaz Samsunspor Nuri Asan Spor Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title