Haberler

Başkan Kösemusul: "Sakarya İhracatta Rekora Koşuyor"

TİM Eylül ayı rakamları açıklanması sonrası bir açıklama yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “İlimiz, en fazla ihracat yapan iller arasında; hem geçen yıl hem de geçtiğimiz aya göre iki basamak yükselerek 7. sırada yer aldı” dedi.

TİM Eylül ayı rakamları açıklanması sonrası bir açıklama yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "İlimiz, en fazla ihracat yapan iller arasında; hem geçen yıl hem de geçtiğimiz aya göre iki basamak yükselerek 7. sırada yer aldı" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Eylül ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre Türkiye ihracatı Eylül ayında yüzde 8,9 artışla 11,3 milyar dolar oldu. Eylül ayında en fazla ihracatı 2 milyar 152 milyon dolarla yine otomotiv sektörü yaparken, sektör ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,9 arttı. Yılın ilk dokuz aylık döneminde de ihracatı sırtlayan otomotiv, söz konusu dönemde 196 ülkeye ihracat gerçekleştirerek yeni bir rekora da imza atmış oldu. İhracatın lider sektörleri sırasıyla otomotiv, hazır giyim ve kimyevi maddeler olurken, aralarında Almanya ve ABD'nin de olduğu en büyük beş pazara ihracat arttı. En fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında en yüksek ihracat artışını yüzde 111 ile yine Sakarya gerçekleştirdi. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "2017 yılı Eylül ayı ihracat değerimiz 377 milyon 298 bin olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı ayına göre kıyaslandığında yüzde 111,3'lük bir artışla ihracatçı iller sıralamasında Eylül ayında en fazla ihracat yapan Sakaryamızla gurur duyuyoruz. Geçen aya göre baktığımızda da yüzde 37,1'lik artış gerçekleştiren ilimiz iş dünyasını tebrik ediyor, bize bu gururu tekrar tekrar yaşattıkları için de teşekkür ediyorum. İlimiz, en fazla ihracat yapan iller arasında; hem geçen yıl hem de geçtiğimiz aya göre iki basamak yükselerek 7. sırada yer aldı. Sakarya ülke ekonomisinin yükünü sırtlanan önemli bölgelerden biri olarak koyduğu hedefler doğrultusunda çalışmaya devam ediyor. Biliyoruz ki büyümenin yolu üretmekten geçiyor. Biz iş dünyamızın gücüyle, üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mahmut Kösemusul Sakarya Türkiye Eylül Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title