Haberler

Başkan Gölcan: "Pandemi döneminde bin 73 kişiye 25 bin liralık destek kredisi verdik"

Güncelleme:

Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin gerçekleştirilen 57'inci olağan genel kurulu seçimlerini sonrası güven tazeleyerek 9.

Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin gerçekleştirilen 57'inci olağan genel kurulu seçimlerini sonrası güven tazeleyerek 9. defa üst üste seçilip başkanlıkta 30 yılı geride bırakan Halit Gölcan, pandemi döneminde bin 73 kişiye 25 bin liralık destek kredisi verdiklerini kaydetti.

Bilecik'te 781 üyenin bulunduğu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin bir restoranda düzenlenen 57'inci olağan genel kurulunda fazla katılım olmadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurul, yönetim kurulu çalışma, denetim kurulu ve hesap raporlarının (bilanço-gelir gider tabloları) okunmasıyla devam etti. 7. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Özkarayur'ın divan başkanlığı yaptığı seçime tek liste halinde giren Halit Gölcan, 9'uncu kez üst üste başkanlığa seçildi.

" Esnaf kefalet kooperatifleri esnafımızın can damarı"

Yapılan seçim sonrası bir konuşma yapan Halit Gölcan, tüm üyelere teşekkür ederek, "30 yıldır başkanlık yapıyorum. Kooperatifimiz iyi bir şekilde, masraf yapmadan para biriktirmekteyiz. Esnafımızın sorunlarını halletmekteyiz. Buna göre 81 milyon lira lansmanımız var yani o kadar para dağıttık. Esnaf kefalet kooperatifleri esnafımızın can damarı. Bizler bin 73 kişiye 25 bin liralık destek kredisi verdik. Ben arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, onları hiçbir zaman mahcup etmedim devamlı onların yanında oldum. Onların sorunlarını çözmeye çalıştım ve devamlı yanlarında olacağım" dedi.

"Bu teşkilatın çekirdeği atılacak ilk adım yiğitlik olduğunu gördük daha sonra yamaklık geliyor"

Seçime katılan Bilecik Valisi Bilal Şentürk ise, "Köklü bir esnaf teşkilatına sahip olabilmek için yani iyi bir sanatkar olabilmek için önce omurgayı inşa etmiş atalarımız. Yiğitlik dediğimiz kavram mükemmel bir insan olabilmek için omurgalı olmak gerekiyor. Doğrunun hakkını savunucu olmak gerekiyor. Bu teşkilatın çekirdeği atılacak ilk adım yiğitlik olduğunu gördük daha sonra yamaklık geliyor. Üçüncü aşamada çıraklık geliyor. Biz bunu eğitim programımıza sokmak için uğraşıyoruz. Belli meslek mensuplarının ticaretle uğraşan insanların sanatkarların bir araya geldiği küçük bir birlik olarak görmek mümkün değil. Bu toplumun temeli aslında" dedi.

Konuşmaların sonundan Başkan Gölcan, Vali Şentürk'ü günün anlam ve önemine binaen üzerinde Osmanlı Tuğrası bulunan bir tablo hediye etti. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bilecik Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title