Haberler

Başkan Büyükakın, "Ahilik, Doğruluk Ve Tevazuyla Harmanlanmaktır"

Güncelleme:

Başkan Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de kentimizdeki tüm ihtiyaç sahiplerine kol kanat germek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Ahilik Dernek Başkanı Mustafa Bozkurt ve Derince Egˆitim Aras¸tırma Hastanesi Bas¸hekimi Doç. Dr. Hu¨seyin S¸as¸kın ile yönetimlerini makamında konuk etti. Ramazan ayı ile birlikte İslam coğrafyasında yaşanan dramların azalmadığını tam tersine attığını dile getiren Başkan Büyükakın, "Suriye'de, Gazze'de, Yemen'de ve dünyanın birçok İslam beldelerinde yaşanan ağır dramlar karşısında milletimiz yine dualarını ve her türlü imkanını kardeşleriyle paylaşıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de kentimizdeki tüm ihtiyaç sahiplerine kol kanat germek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"DÜZENİN TESİS EDİLMESİNE ÖNCÜLÜK ETMEKTEDİR"

Esnaflarımızın karşılaştıkları sorunlara karşı sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte çare arayacaklarını söyleyen Başkan Büyükakın, Ahilik anlayışının önemine de vurgu yaptı. 13. yüzyılda Anadolu'da temelleri atılan Ahilik değerinin, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal temelleri ilke edindiğini ifade eden Büyükakın, "Ahilik kültürü, esnaf ve sanatkarlarımızın olgun kişilik, doğruluk ve tevazuyla harmanlanması demektir. Ahilik kültürü, Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik yaşamında etkili olmuştur. Ahilik teşkilatını Kocaeli'nde birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmektedir" açıklamasını yaptı.

"HİZMETE DÖNÜK YAPISI HALKIMIZIN DA TAKDİRİNİ KAZANMAKTADIR"

Esnaflığa başlayacak vatandaşlarımızın Ahilik geleneğiyle ticaret yolculuğuna güvenli ve istikrarlı adımlarla yürümesinin ülkemizin sağlam yapısına katkı sunduğunu da belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Derince Egˆitim Aras¸tırma Hastanesi Bas¸hekimi Doç. Dr. Hu¨seyin S¸as¸kın ve yönetimine de nazik ziyaretleri için teşekkür etti. Kocaeli'nin sağlık hizmetleri alanında yaşadığı gelişimi yakinen bildiğini söyleyen Büyükakın, "Hastanelerimizin güçlü ve hizmete dönük yapısı halkımızın da takdirini kazanmaktadır. Sizlere ve hastane çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tahir Büyükakın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title