Haberler

CHP'li Özel'in "Ezanlar Geç Okundu" İddiasına Yanıt: İspat Etmeyene Müfteri Denir

Güncelleme:

CHP'li Özgür Özel'in miting sırasında ezanların geç okunduğu iddiasına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "İddiasını ispat etmeyene müfteri denir" şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Özgür Özel'in miting sırasında ezanların geç okunduğu iddiası ile ilgili "Bu bir iddia değil, çok net şekilde yalan. Sayın Özel yalan söylüyor çünkü ezanların Türkiye'de vaktinin dışında okunması diye bir hadise söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

İDDİALARI İSPATA ÇAĞIRDI

Bozdağ, Özel'in mitingler sırasında talimatla ezanların geç okutulduğu iddialarını değerlendirdi. Özer'i yalan konuşmakla suçlayan Bozdağ, iddialarını ispata çağırdı. Bozdağ, namazda gözü olanın ezanda kulağı olduğunu belirtip, iddialarını ispatlayamaması halinde Özer'i müfteri ilan etti.

"NAMAZDA GÖZÜ OLMAYANIN EZANDA KULAĞI OLMAZ"

Bozdağ, "Bu bir iddia değil. Çok açık bir şekilde yalan. Özel yalan söylüyor çünkü, Türkiye'de ezanların vaktinin dışında okunması söz konusu değildir. Türkiye'nin her yerinde camilerde ezanlar, takvime göre ne zaman vaktine giriyorsa o zaman okunuyor. Herhangi bir talimatla ezanların okunmasının geciktirilmesi gibi bir şey asla söz konusu değildir. Bir kişi bir iddia atıyorsa ortaya bu iddiasını ispatlamakla mükelleftir. İddiasını ispat etmeyene müfteri denir. Ben sayın Özel'e çağrıda bulunmak istiyorum. Önce buyurun iddianızı ispat edin. Hangi camiye AK Parti'li bir milletvekili veya bakan veya Başbakanımız veyahut da Cumhurbaşkanımız konuşma yapıyor diye talimat verilmiş de ezan beş dakika, on dakika geç okunmuştur. Eğer ispat etmezse ben kendisini buradan şimdiden müfteri ilan ediyorum. İspat etmesi mümkün değil, ispatı mümkün değil çünkü yok böyle bir hadise. Ama yalan söylemeye devam ediyorlar. Namazda gözü olmayanın ezanda da kulağı olmaz. Ama belli ki bunlar ezanın ne zaman okunduğunu da bilmiyorlar. Gördüğümüz gibi bunlar değişmeye başladılar. AK Parti CHP'yi de değiştiriyor. Seçim gelince, camiyi, ezanı, namazı, türbeyi, bayramı keşfettiler. Bunlar güzel hareketler. Biz bunların çoğalmasından elbette memnun oluruz. Ama bunun istismarını yapmak gayri ahlaki bir durumdur. İftira atıyorlar. Halkımız da bunu görüyor. Namazda gözü olanın ezanda da kulağı olsun. Namaz kılan ezanın ne zaman okunduğunu gecikip gecikmediğini bilir. Belli ki bunların ezanda kulağı var ama namazda gözleri yok" şeklinde konuştu.

"MİLLETİMİZİN HAFIZASI İLE ALAY EDİYORLAR"

Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun '16 yıl boyunca neden Kandil'e operasyon düzenlenmeyip seçim öncesi düzenlendiği' yönündeki sorusuna cevaben, "Kılıçdaroğlu milletin gözünün içerisine bakarak yalan söylüyor. Hükümetlerimiz döneminde Kandil'e defalarca operasyon yapıldı. Bu sene içerisinde de operasyon yapıldı. Geçtiğimiz yıl içerisinde de yapıldı. Hava harekatı defalarca yapıldı. Şimdi de yapıldı. İlk defa yapılmıyor. Maalesef millete yalan söylüyorlar, milleti aldatıyorlar. Yalanı essah gibi söyleyenin karşısında bizim söyleyeceğimiz sadece yalan söyledikleridir. Milletimizin hafızası ile alay etmektir. Milletimizin gözü önünde operasyonlar yapıldı yapılıyor. Geçmişte de yapıldı. Millet de Sayın Kılıçdaroğlu'nun yalan söylediğini çok iyi biliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Bozdağ Özgür Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title