Haberler

Başbakan Erdoğan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Akar ve Beraberindeki Heyeti Kabul Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Özürlüler Haftası Dolayısıyla Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Zülfikar Akar ve Beraberindeki Konfederasyon Üyelerini Kabul Etti. Erdoğan, Türkiye'nin Hiçbir İlinde, Hiçbir İlçesinde, Köyünde Bir Tek Özürlünün İlgisiz Kalmasını İstemediklerini Belirterek, 'Başbakanlık'ta Bir Boşluğumuz Oldu. 29 Özürlü Kardeşimizi Alıyoruz" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Özürlüler Haftası dolayısıyla Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Zülfikar Akar ve beraberindeki konfederasyon üyelerini kabul etti. Erdoğan, Türkiye'nin hiçbir ilinde, hiçbir ilçesinde, köyünde bir tek özürlünün ilgisiz kalmasını istemediklerini belirterek, ''Başbakanlık'ta bir boşluğumuz oldu. 29 özürlü kardeşimizi alıyoruz" dedi.

Özürlüler Haftası dolayısıyla Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Zülfikar Akar ve beraberindeki konfederasyona üye sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özürlü vatandaşların karşılaştığı zorlukları gidermek, onlara hak ettikleri imkanları hazırlamak için yoğun bir gayretin içerisinde olduklarını kaydetti. Özürlülere yönelik kanuni düzenlemeler ve bu çerçevede atılan adımlara da dikkat çeken Erdoğan, özürlülere yönelik çalışmalara hükümet olarak büyük önem verdiklerini ve bu çalışmaların hassasiyetle takip ettikleri konuların başında geldiğini söyledi. Özürlülerin en küçük bir ayrımcılığa, en küçük bir dışlanmaya, engellenmeye maruz kalmasını asla kabul etmediklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Tam tersine özürlülerimize yönelik son zamanların belki biraz alışılmış ifadesi ama, pozitif ayrımcılık uygulamamız gerekiyor. Biz de bunun mücadelesini veriyoruz ve engelli kardeşlerimizin her türlü haktan yararlanabilmesi, eğitim, sağlık, spor, kültür ve sanat faaliyetleri içinde aktif olarak yer alabilmeleri büyük önem taşıyor. İşte son dönemde Galatasaray Engeliler Takımı'nın Avrupa Şampiyonu olması bizler için ayrı bir gurur vesilesi oldu" dedi.

Azmin ve kararlılığın elinden hiçbir şeyin kurtulamadığını dile getiren Erdoğan, kabulde bulunan ve çeşitli spor dallarında ödül alan engelli sporcuları kutladı. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin hiçbir ilinde, hiçbir ilçesinde, köyünde bir tek özürlünün ilgisiz kalmasını istemediklerini de belirterek, "Başbakanlık'ta bir boşluğumuz oldu. 29 özürlü kardeşimizi alıyoruz. Müracaat 2 bin oldu şu ana kadar. 2 binin içinden 29 dediğimiz zaman rakam çok düşük oluyor. Hepsini almak mümkün değil, biz buradaki kadroyu bile geldiğimizde azaltmak zorunda kaldık. Fakat 'şu anda buradaki oranı yükseltelim' dedik. Onun için de özürlü kardeşlerimizden buraya eleman almayı arzu ettik ve şu anda bu alım inşallah gerçekleşiyor. Başbakanlığa da yeni elemanlar, özürlü kardeşlerimizden almış olacağız" diye konuştu.

Kabulde, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven de hazır bulundu.

(TB-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title