Haberler

Başbakan Erdoğan: "Söz silahtan daha etkindir" (4)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim siyasetimizin temelinde hiç kimseyi, hiçbir bölgeyi ayırmadan, ötekileştirmeden, milletin tamamına, 76 milyona hizmet etmek vardır. Diğerleri laf üretiyor. ...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim siyasetimizin temelinde hiç kimseyi, hiçbir bölgeyi ayırmadan, ötekileştirmeden, milletin tamamına, 76 milyona hizmet etmek vardır. Diğerleri laf üretiyor. Biz ise hizmet üretiyoruz" dedi.

Erdoğan, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, ilçe stadında düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Ergani'nin kadim bir bölgesi, peygamberler toprağı olduğunu, burada binlerce yıllık tarih ve hayat tecrübesi bulunduğunu söyledi.

Ergani'nin bereketli topraklarının büyük şairler, düşünürler, ses sanatçıları yetiştirdiğini, manevi ikliminin, kültürünün ve hoşgörüsünün Türkiye'ye zenginlik kattığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz de Ergani'ye gelirken elimiz boş gelmedik. Çünkü bizler halka hizmeti, Hak'ka hizmet olarak gören, her gününü, her saatini, her anını hizmet üretmekle, eser üretmekle, yatırım yapmakla, mücadele veren bir ekibiz. Biz yola çıkarken birşey söyledik; biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz. Bizim siyasetimizin temelinde hiç kimseyi, hiçbir bölgeyi ayırmadan, ötekileştirmeden, milletin tamamına, 76 milyona hizmet etmek vardır. Diğerleri laf üretiyor. Biz ise hizmet üretiyoruz."

-"Bu yerel yönetimler ne iş yapar?"

Açılış töreninin yapıldığı alana gelirken caddelerin ve sokakların haline gördüğünü, bu halin Ergani'ye yakışmadığına işaret eden Erdoğan, Ergani insanının çöpü, çamuru, kötü yolları hak etmediğini söyledi.

"Bu yerel yönetimler ne iş yapar?" diye soran Erdoğan, kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu yıllarda ilk iş olarak kentin çöp, susuzluk ve kirli hava gibi sorunlarını çözdüğünü anlattı. İstanbulluların da bu hizmetlerin karşılığında hep yanında durduğunu ifade eden Erdoğan, "Beraber yürüdük onlarla biz bu yollarda. Şimdi istiyorum ki Ergani ile de beraber yürüyelim. Daha farklı bir Ergani olsun" diye konuştu.

Millete hizmetin yerel yönetimde de merkezi yönetimde de siyasetçinin en önemli görevi olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün Diyarbakır'daydım. Diyarbakır merkezde, Diyarbakır'daki kardeşlerimizle bunu en coşkulu şekilde yaşadık. Devasa yatırımların açılışını yaptık, son derece tarihi bir gün yaşadık. Dile kolay, 17 ayrı eser. 740 trilyonluk eserlerin açılışını yaptık. Bir kalemde. Bu açılışı, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin, çok sayıda bakanımızın, milletvekillerimizin katılımı ile yaptık. Ardından 400 çiftin nikah merasimine katıldık. Orada da tarihi bir an yaşandı. Tam 37 yıldır doğduğu, büyüdüğü topraklardan, baba ocağından, anavatanından ayrı olan Şivan Perver de bizimle beraberdi. 37 yıldan sonra ilk defa vatanına dönüyordu. Ve bu arada değerli sanatçımız, bir felaketle karşı karşıya kalan İbrahim Tatlıses kardeşimiz de bizimle beraberdi. Birlikte güzel bir konser verdiler, düet yaptılar. Ve bugün buraya gelmeden önce kendileriyle vedalaştık, biz Bismil'e geldik. Orada da 83 trilyonluk yatırımların açılışı... Şimdi ise sizlerle bir aradayız. Toplu açılış töreni ile 57 trilyonluk yatırımı merkezi yönetim olarak Ergani'de gerçekleştiriyoruz."

Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan 11 derslik, TOKİ'nin inşa ettiği 144 konut, stabilize yol, içmesuyu gibi farklı bakanlık ve krumlara ait 17 ayrı eserin açılışını yaptıklarını aktaran Erdoğan, "Netice itibariyle iki gün içinde gerçekleştirdiğimiz üç ayrı açılış programı ile Diyarbakır'a toplamda 880 trilyonluk yatırım kazandırdık. Tam 30 kalem eser, hizmet ve yatırımları kazandırmış olduk" dedi.

Erdoğan, bu hizmet ve yatırımların, Diyarbakır'a ve tüm Türkiye'ye hayırlı olması dileğinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

-"Ergani'nin su sorununu çözdük"

Ergani'nin su sorununu da çözeceklerini belirten Erdoğan, "Aslında bunu belediyelerin çözmesi lazım. Ama belediyeler çözmediği için biz bunlara da girdik" dedi.

Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na talimat verdiğini, 2050 yılına kadar Ergani'nin su ihtiyacını karşılayacaklarını bildirdi. Projelerin yapıldığını, ihalenin tamamlandığını, 23 kilometre uzaklıktaki Dicle Barajından boru hattı ile su getireceklerini anlatan Erdoğan, ihalesi yapılan içmesuyu arıtma tesisinde arıtılan suyun, şehre verileceğini söyledi.

Ergani Barajının inşatına ilişkin ihalenini de bittiğini, en kısa zamanda inşatın başlayacağını dile getiren Erdoğan, 16 bin dekar arazinin bu barajdan gelecek su ile buluşacağını bildirdi.

Erdoğan, Çermik Kale Barajı'nın da söz verildiği gibi yapılarak Ergani'ye teslim edileceğini söyledi. Ergani'den geçen Diyarbakır-Elazığ yolunun da duble olarak yapıldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, onun da kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Türkiye Ergani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title