Haberler

Başbakan Erdoğan İki Özel Hastane Açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yıllardır İhmaller Neticesinde Önemli Arızalar Göstermeye Başlamış Olan Sağlık Hizmetlerini Doğru, Sürdürülebilir ve Vatandaşların Ayaklarına Götürülebilecek Şekilde Tüm Tedbirleri Almış Bulunuyoruz" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Yıllardır ihmaller neticesinde önemli arızalar göstermeye başlamış olan sağlık hizmetlerini doğru, sürdürülebilir ve vatandaşların ayaklarına götürülebilecek şekilde tüm tedbirleri almış bulunuyoruz'' dedi.

Erdoğan, Altunizade'deki Dünya Göz ve Bosphorus International Kulak-Burun Boğaz hastanelerini resmi olarak hizmete açtı.

Dünya Göz Hastanesi'nin açılışında konuşan Erdoğan, sağlık sisteminde yaşanan aksaklıkları en kısa sürede gidermek için Cumhuriyet tarihinde görülmemiş adımlar attıklarını ve bu adımın adının ''sağlıkta dönüşüm'' olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, ''Yıllardır ihmaller neticesinde önemli arızalar göstermeye başlamış olan sağlık hizmetlerini doğru, sürdürülebilir ve vatandaşların ayaklarına götürülebilecek şekilde tüm tedbirleri almış bulunuyoruz'' diye konuştu.

Son 4 yılda bu programla sağlık alanında birçok şeyi değiştirdiklerini, sıkıntıların halli yönünde önemli mesafeler aldıklarını anlatan Erdoğan, kendi dönemlerinde parası olmadığı için hastanelerde rehin kalma olaylarının sona erdiğini, artık vatandaşların sağlık güvencesine bakılmaksızın acil servislerde muayene ve tedavilerinin yapıldığını kaydetti.

Erdoğan, gerekli her durumda ücretsiz ambulans servisi verildiğini, yeşil kart kapsamının genişletildiğini, vatandaşların ilacını doğrudan eczaneden alabildiğini ve ilaçta KDV'nin indirildiğini anlattı.

-ÖZEL SEKTÖRÜN SAĞLIĞA YATIRIMLARI-

Sosyal güvencesi olan vatandaşların özel hastanelerden yararlanabildiğini ve sağlık hizmetlerinin birleştirilmesiyle bütün vatandaşların dilediği hastaneden yararlanma imkanına kavuştuğunu dile getiren Erdoğan, ancak sağlık alanında özellikle hastaneler açısından önemli eksiklikler bulunduğunu bildirdi.

Başbakan Erdoğan, özel girişimin bu alandaki yatırımlarını ülke için çok ciddi kaynak olarak gördüklerini vurgulayarak, bu alandaki açığı kapatmak için yatırımlarına süratle devam ettiklerini söyledi. Erdoğan, ''Geçmişte olduğu gibi 'bugün git 7 ay sonraya ameliyat için gün'... Artık bunlar geride kaldı'' diye konuştu.

Göreve geldikleri günden bu yana ihtiyaç duyulan yerlerde hastane ve sağlık ocağı yapma, başlamış olanları da tamamlama gayreti içinde olduklarını ifade eden Erdoğan, darda olanın özellikle de sağlık konusunda sıkıntısı olanın imdadına yetişmenin çok önemli olduğunu söyledi. Erdoğan, bu konudaki çalışmalarından dolayı Dünya Göz Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu'na teşekkür etti.

-''ÇOK CİDDİ DEĞİŞİM YAŞIYORUZ''-

Başbakan Erdoğan, ''Vatandaşlarda oluşan şöyle bir de hava var. Özel hastanenin kapısından girdiği zaman kendine bu noktada çok daha farklı bir ilgi gösterildiğini zannediyor. Nedense devlet hastanesine gittiği zaman farklı bakıyor. Bundan da üzülüyorum, ama çok ciddi değişim yaşıyoruz. Hastanelerde koğuş sistemi kalktı'' şeklinde konuştu.

Hükümet olarak özel sektörün sağlık alanındaki yatırımlarını desteklediklerini, gerçekleştirilen her yatırımın ülkenin gelişmesi ve kalkınması için olduğunu belirten Erdoğan, bu alanda Türk yatırımcılarının yurt dışına açılmasının Türk tıbbının tanıtılması için de çok önemli olduğunu kaydetti.

Erdoğan, ''Uluslararası toplantılarda özellikle Avrupa'da şunu söylüyorlar; 'biz hastalarımızı artık Türkiye'ye güvenle göndermeye başladık, Türkiye'nin beyin gücüne inanıyoruz' diyorlar'' dedi.

-''TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNİN ÖNEMLİ ADRESİ''-

Özel sektörün yatırımı olan büyük sağlık kompleksleriyle Türkiye'nin büyük hızla sağlık turizminin en önemli adreslerinden biri haline geldiğine de dikkati çeken Erdoğan, Türkiye'nin özellikle termal konusunda çok önemli noktada olduğunu söyledi.

Eray Kapıcıoğlu da dünya markası olma yoluna çıktıklarını belirterek, açılışı yapılan hastanenin günde 250 muayene, 80 ameliyat yapabilecek kapasitede olduğunu bildirdi.

Konuşmanın ardından Başbakan Erdoğan kurdele keserek hastanenin açılışını yaptı. Hastaneyi de gezen Erdoğan'ın burada göz muayenesinden geçtiği öğrenildi.

Bu arada açılış öncesi, Dünya Göz Grubu'nun Amsterdam ve Berlin'deki göz klinikleri ile bu hastane tarafından göz taramasından geçirilen Trabzon Araklı'daki Bereketli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri ile telekonferans yöntemiyle bağlantı kuruldu.

Törende Eray Kapıcıoğlu tarafından Başbakan Erdoğan'a günün anısına üzerinde ismi yazılı bir ibrik hediye edildi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Dünya Göz Grubu'nun 81 ilde ücretsiz tarama yapacak olan 2 ''TIR Mobil Göz Kliniği''nin de açılışını gerçekleştirdi.

Buradaki kurdele kesimi öncesi, açılış dolayısıyla İngiltere'den getirilen ve balonla akrobasi gösterisi yapan Heliosphere Grubu'ndan bir bayan akrobat, Erdoğan'a Türk Bayrağı uzattı. Erdoğan da aldığı bayrağı öptü.

-BOSPHORUS KULAK BURUN BOĞAZ HASTANESİ AÇILIŞI-

Erdoğan bu açılışın ardından, yürüyerek yakındaki Bosphorus International Kulak-Burun Boğaz Hastanesi'ne geçti.

Başbakan Erdoğan burada yaptığı kısa konuşmada da hastane sahibi müteşebbisi kutladı.

Hastanenin hayırlı olması dileğinde bulunan Erdoğan, ''İnşallah halkımız hasta olmasın, ama buralara düşenlere de bu hastane şifa kaynağı olsun'' dedi.

Açılış sırasında bazı vatandaşlar da ''Türkiye seninde gurur duyuyor'' ve ''Senin için Lübnan'a değil Fizan'a gidilir Başbakanım'' şeklinde slogan attı.

Açılışlara Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title