Haberler

Başbakan Erdoğan Hayvanseverlerle Biraraya Geldi

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, Yonca Evcimik, Ajda Pekkan Gibi İsimlerle Bir Araya Geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, Yonca Evcimik, Ajda Pekkan, Metin Özülkü, Burcu Güneş, Ömür Gedik ve Tuna Arman ile bir araya geldi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, Yonca Evcimik, Ajda Pekkan, Metin Özülkü, Burcu Güneş, Ömür Gedik ve Tuna Arman ile bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan, Beşiktaş'taki Ofisi'nde hayvan hakları konusunda kendisinden yardım isteyen hayvan severlerle buluştu. HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, Başbakan ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şenpolat, Başbakan Erdoğan'dan, hayvanlara kötü muamele eden veya şiddet uygulayanların idari para cezası ödeyerek kurtulmaması, mahkemelerde yargılanması ve savcıların gerekiyorsa resen kovuşturma açabilmesi gibi taleplerde bulunduklarını açıkladı.

Şenpolat, Başbakan'ın hayvan hakları konusuna hassasiyetle yaklaştığını ifade ederek, "Büyük ölçüde seçimlerden önce bu yasanın değişmesi mümkün olmayacak. Seçimlerden sonra kesinlikle söz aldık. Hayvanlara yapılan her türlü kötü muamele bundan sonra mahkemeler nezdinde yargılanacak" şeklinde konuştu.

-"YUNUS PARKLARININ AÇILMAMASI İÇİN SÖZ ALDIK"-

Yunus parklarının açılmaması konusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan söz aldıklarını anlatan Şenpolat, bu parkların ruhsat işlemleriyle ilgili de inceleme başlatılacağını belirtti. Şenpolat, görüşmede Türkiye'de çok yaygın olan hayvan dövüşleri konusunun da gündeme geldiğini ifade ederek, bununla ilgili internette açılmış web siteleri olduğunu ve bu siteler üzerinden bahis oynatıldığını ifade ettiklerini, internet yasasında da değişiklik yapılması talebini dile getirdiklerini anlattı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yonca Evcimik ise hayvan hakları konusundaki taleplerini Başbakan Erdoğan'a ilettiklerini belirterek, "Ben bugün burada Başbakanımı hiç tanımadığımı öğrendim. Çünkü onun ciddi bir hayvansever olduğunu, yakınında kediler köpekler ile birlikte yaşadığını öğrendim" diye konuştu.

Evcimik, "Görüşmede hayvanlara yapılanlara ilişkin konular gündeme gelirken Başbakan Erdoğan'ın gözlerinde vicdanı gördüğünü ve bundan sonra bu konunun yanında olacağını hissettiğini" vurgulayarak, görüşmeden mutlu ayrıldıklarını söyledi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title