Haberler

Başbakan Erdoğan, Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürü'nün Görevden Alınmasıyla İlgili Olarak, "Trabzon Halkımızın Huzuru İçin, Trabzon Şehrimizin Üzerine Sıçratılmaya Çalışılan Bir Kara Lekenin Ortadan Kaldırılması İçin Burada Müfettişlerin Yapmakta Olduğu Çalışmanın Sağlıklı Bir Şekilde Yürümesi Lazım. Onun İçin Bu Adım Atılmıştır" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürü'nün görevden alınmasıyla ilgili olarak, "Trabzon halkımızın huzuru için, Trabzon şehrimizin üzerine sıçratılmaya çalışılan bir kara lekenin ortadan kaldırılması için burada müfettişlerin yapmakta olduğu çalışmanın sağlıklı bir şekilde yürümesi lazım. Onun için bu adım atılmıştır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Yatırım tarafından düzenlenen "Türkiye Yatırımcı Konferansı" sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürü ile ilgili alınan kararla ilgili, "Son olay mı, yoksa biriken olaylar mı etkili oldu?" sorusuna Erdoğan, "Bunu son olay olarak söylemiyorum. Bunlar biriken gelişmeler. Bu gelişmeleri Trabzon şehrine, Trabzon halkına mal edemeyiz" karşılığını verdi. Böyle bir anlayışın oluşmaya başladığının görüldüğünü ifade eden Erdoğan, "Trabzon halkımızın huzuru için, Trabzon şehrimizin üzerine sıçratılmaya çalışılan bir kara lekenin ortadan kaldırılması için burada müfettişlerin yapmakta olduğu çalışmanın sağlıklı bir şekilde yürümesi lazım. Onun için bu adım atılmıştır. Bu adım, daha farklı yerlere sıçrayabilir. Onu da söyleyeyim. Bu konuyla ilgili çalışmalar sürecektir" şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, devletteki usulsüz sorgulamaya ilişkin sorular üzerine de, burada yetkinin farklı bir şekilde kullanımına bakanlığın müsaade etmediğini ve bununla ilgili soruşturmaların, araştırmaların devam ettiğini söyledi. Erdoğan, "Neticeleri, en ince teferruatına kadar ortaya çıkacaktır. Ucu nereye varırsa varsın bunların hepsi araştırılacaktır" dedi. Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin şiddet içeren dizi filmlerin son dönemlerde yaşanan olaylarla ilişkilendirilip ilişkilendirilemeyeceği yönündeki sorusu üzerine de, olayın sadece dizi olarak ele alınamayacağını, birçok yazılı ve görsel medyadaki yayının her çeşidinde ahlaki noktadan vurdulu-kırdılı şeylere varıncaya kadar bir yıkımın söz konusu olduğuna dikkat çekti.

Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile MHP arasındaki gerginliğe ilişkin bir soruya ise, "O sorunun aktörü ben değilim. Onunla ilgili herhangi bir açıklama yapmam söz konusu değil" yanıtını verdi. TÜSİAD'ın, Türkiye'nin özellikle sanayi, teknoloji ve girişim konularında en önemli kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, TÜSİAD'ın yeni yönetimiyle ilgili olarak, "Böyle bir devir teslim töreni yaptıkları bir dönemde başta Ömer bey olmak üzere yönetimden ayrılanları kutluyoruz. Yeni giren arkadaşlara da yeni dönemde başarılar diliyoruz" dedi.

(AS-AS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title