Haberler

Bardakoğlu: "Eleştirimizi Nezakete Kurban Edemezdik"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Papa 16'ncı Benedikt'in Ziyareti Sırasında Yönelttiği Eleştirilerin Nezaket Kuralları Çerçevesinde Olduğunu İfade Ederek "Ne Eksik Ne Fazla. Eleştirilerimizi Nezakete Kurban Edemezdik" Dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Papa 16'ncı Benedikt'in ziyareti sırasında yönelttiği eleştirilerin nezaket kuralları çerçevesinde ne eksik ne fazla olduğunu ifade ederek "Eleştirilerimizi nezakete kurban edemezdik" dedi.

Habertürk televizyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bardakoğlu, Papa'ya eleştirilerinin eksik ya da fazla olmadığını söyledi. Bardakoğlu, "Papa'nın İslam dünyasının tepkisine neden olan sözlerine verdiğim cevap tadında bir eleştiriydi ne eksik ne de fazlaydı. Eleştirilerimizi nezakete kurban edemezdik" diye konuştu. "İnsanlar düşündüklerini doğru biçimde söylemelidir" diyen Bardakoğlu, ziyaret süresince farkı dinler arasındaki diyaloğun örneğini vermeye çalıştıklarını belirterek ziyaretin tansiyonu düşürdüğünü kaydetti. Bardakoğlu, "tek taraflı bir jest yoktur. İki tarafta bir birine jest yaptı" dedi.

KONUŞMAM OLUMLU TEPKİ ALDI

Bardakoğlu, ziyarette yaptığı konuşmanın olumlu tepki aldığını anlattı. Bardakoğlu, bazı marjinal gruplar dışında ziyaretin tüm İslam aleminde de olumlu yankılandığını belirterek şunları söyledi:

"Biz görevde olduğumuz sürede birçok yabancı konuğu ağırladık. Biz kişileri ve kurumları hedef almadık fikirlerimizi beyan ettik. İslam dünyasından çok olumlu tepkiler aldık. Ancak bazı marjinal gruplar laik bir ülke olduğu için Türkiye'nin İslam'ı temsil edemeyeceğini söylediler. Onların tepkisi dışında bütün İslam aleminde bu ziyaret olumlu bir izlenim bıraktı."

"SİZ DİNİ LİDER DEĞİLSİNİZ"

Programda "Biri Papalık diğeri Diyanet İşleri Başkanlığı, iki dini lider denmesi doğru değil Siz Türkiye'nin dini lideri değilsiniz" diyen gazeteci Kürşat Bumin, Papa ile görüşmesinde dengesiz bir karşılaşma olup olmadığını sordu. Bardakoğlu, soruyu şöyle yanıtladı:

"Bir dengesiz karşılaşma var. İslam'da dini teşkilatlanma olmuştur ama bunlar kutsalı temsil eden olmamıştır. İslam'da aracı yoktur. Bu son derece özgürlükçüdürÂ… Diyanet İslam dinini temsil eden en üst otoritedir. Halk dini lider olarak algılıyor."

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI SEÇİMLE GELMELİ

Bardakoğlu, programda Diyanet İşleri Başkanı'nın atama yoluyla değil seçimle işbaşına gelmesi gerektiğini savunarak şunları söyledi:

"Cumhuriyet'in ilk yıllarında il müftüleri seçimle işbaşına gelirlerdi. Bugün de bu yöntem izlenebilir. Diyanet İşleri Başkanı da seçimle işbaşına gelmedir."

PAPA LAİKLİĞİ ELEŞTİRMEDİ

Bardakoğlu, Papa'nın konuşmasında Türkiye'yi ve laikliği eleştirmediğini eleştirinin dinden uzaklaşmaya, dünyevileşmeye yönelik olduğunu anlattı. "O sekülerizm dedi, biz de bu laiklik olarak tercüme edilince bu yanlış anlama ortaya çıktı. yoksa Papa Türkiye'deki laikliği eleştirmedi" diyen Bardakoğlu, Papa'nın batıdaki insanların dinden uzaklaşmasını eleştirdiğini yineleyerek, "Bence bu konuda haklı. Papa, Türkiye'deki laikliği eleştirdi diyenler, metinleri tam okurlarsa, doğru okurlarsa Papa'nın Türkiye'deki laiklikle ilgili bir şey söylemediğini görürler" diye konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title