Haberler

Bardakoğlu, 3 Bin Kız Çocuğunu Okula Yazdırdıklarını Açıkladı

Kars'ta, Din Görevlileriyle Yaptığı Bilgilendirme Toplantısında Konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "3 Bin Kız Çocuğunu Okula Yazdırdık ve Eğitim Masraflarını Üstlendik" Dedi.

Kars'ta, din görevlileriyle yaptığı bilgilendirme toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "3 bin kız çocuğunu okula yazdırdık ve eğitim masraflarını üstlendik" dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonundaki bilgilendirme toplantısına Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, İl Müftüsü İlyas Serenli, il ve ilçelerden gelen imam ve müezzinler katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, bilgilendirme toplantılarının önemine değinerek, "Bilgi arttıkça din konusunda olsun, diğer alanlarda olsun birbirimizi daha yakinen tanımaya ve sevmeye başlıyoruz. Bilgimizin artması hayatın siyah-beyazdan ibaret olmadığını, farklı renklerinde olduğunu bize gösteriyor. Din görevlilerimizin sadece cami içerisinde namaz kıldıran değil, topluma her açıdan örnek olan insanlar olmasını önemsiyoruz. Gönlümüz istiyor ki din görevlilerimiz hem cami içerisinde insanları birleştirsin hem de cami dışında insanların derdine koşsun ve sosyal doktor olsun. Bacası tütmeyen insanın yanında olsun" diye konuştu.

"3 BİN KIZ ÇOCUĞUNU OKULA YAZDIRDIK" Özellikle kız çocuklarının eğitiminin ön plana çıkarılmasını gerektiğini ifade eden Bardakoğlu, "İl ve ilçe müftülerimiz ve de bütün din görevlilerimizin katkılarıyla ve maaşlarımızdan cüzi paylar ayırarak 3 bin civarında kız çocuğumuzu okuttuk. Okula yazdırdık ve eğitim masraflarını üstlendik. Bunu övünmek için değil, örnek olsun diye yapıyoruz. Bunun kat kat fazlasını yapmak gerek. Bunlar bizin çocuklarımıza karşı borcumuz olmalıdır. Kız çocuklarını yetiştiremeyen milletler medeniyet karşısında geridedir. Çünkü toplumların gerçek öğretmenleri, gerçek eğiticileri annelerdir. Bu bakımdan il müftümüzün kız Kur'an kurslarının sayısını artırmasını yürekten tebrik ediyorum. Özellikle kız Kur'an kurslarımız, kızlarımızın sosyalleşmesi, sosyal ve kültürel hayata katılımı, kendisiyle barışması, toplumun ortak değerlerini daha yakinen tanıması açısından son derece önemlidir bir hizmettir. Kur'an kurslarımız ve kız kuran kurslarımız hiçbir zaman milli eğitimin örgün eğitiminin alternatifi olmamış aksine onu tamamlayan, onu bütünleyen, çocuklarımızın hayatla barışık olmasını sağlayan çok önemli bir hizmet olmaya başlamıştır" şeklinde konuştu. Bardakoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Kur'an kurslarımızın ders kitaplarını yeniledik. Üniversitelerimizde hocalarımızın katkılarıyla modern sisteme göre hazırladık. Kur sistemine geçtik. Kur'an kurslarımıza sadece Kur'an okumaya değil aynı zamanda iyi insan, iyi vatandaş, iyi birey olmayı, anne-babaya saygıyı, büyüklere saygıyı, küçükleri sevmeyi, çevreyi korumayı öğretiyoruz. İstiyoruz ki din görevlilerimizde bulundukları köylerde, mahallelerde toplumun her açıdan öncüsü olsunlar. Suların temiz akması, çevrenin kirletilmemesi, çevre bilincinin oluşması, dünya nimetlerinin adaletli şekilde paylaşılması, aklımıza ne kadar sosyal, fiziki, coğrafi güzelliklerimiz geliyorsa din görevlilerimizin her konuda öncü olmasını önemsiyoruz. Çünkü sadece camide, mihrapta safların önünde durmak değildir, toplumun önünde olmak bizin ortak görevimizdir. Gerek okuma-yazma kampanyası, gerek çevre bilinci, ağaçlandırma, gerek kız çocuklarımızın sahiplenilmesi, bu açıdan din görevlilerimizin gayreti son derece önemlidir. İnsanlarımızın sizin ağzınızdan bunların ne kadar önemli ve ibadet değeri taşıdığını duyması gerekiyor. Çünkü din, sadece bizim gönül dünyamızı renklendiren, yüce rabbimizle o bağı kuran değil, aynı zamanda insanlar arasında bize huzur ortamında yer veren, insanlarla bizi birleştiren, bütünleştiren, faydalı işler üretmeyi bizlere öğreten temel idealimizdir." Bardakoğlu'nun Kur'an kursu hocalarına plaket vermesinden sonra toplantı, basına kapalı devam etti.

(BA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title