Haberler

Bardakoğlu: 24. Madde Hala Geçerliliğini Koruyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Anayasanın 24. Maddesinin 'Hala Geçerliliğini Koruduğunu ve Korumaya Devam Edeceğini' Belirterek, 'Din Eğitiminin Zorunlu Olması Laiklikle Çelişir Ama Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nin Zorunlu Olması Laiklikle Çelişmez' Dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Anayasanın 24. maddesinin ''hala geçerliliğini koruduğunu ve korumaya devam edeceğini'' belirterek, ''Din eğitiminin zorunlu olması laiklikle çelişir ama Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nin zorunlu olması laiklikle çelişmez'' dedi.

Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığında düzenlenen iftar yemeği sonrası bir gazetecinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin zorunlu olarak okutulmasına devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu dersin bir kültür ve bilgilendirme dersi olduğunu, eğitim dersi olmadığını belirten Bardakoğlu, şunları kaydetti:

''Anayasanın 24. maddesi çok iyi kaleme alınmış bir maddedir. Korunmasında büyük fayda vardır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi zorunlu olarak okutulmaya devam etmelidir. Din eğitimi ise mutlaka ailelerin isteğine bağlı olarak verilmelidir. Din eğitiminin zorunlu olması laiklikle çelişir ama Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nin zorunlu olması laiklikle çelişmez. Çünkü bu ders çocuklarımıza bilgi vermedir, din olgusunu, dinin tecrübesini, dinin tarihini ve dini oluşumları tanıtma, bilgilendirme dersidir ve buna her çağdaş insanın ihtiyacı vardır.''

''Anayasanın 24. maddesi hala geçerliliğini koruyor ve korumaya devam edecektir'' diyen Bardakoğlu, oluşturulacak bir komisyonda görüş istendiğinde bu konudaki görüşlerinin de değişmeyeceğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title