Haberler

Baraj Gölü Donunca 10 Gündür Mahsur Kalan Köylülere Ulaşıldı

Çelikhan İlçesi'nde, Ulaşımı Sağlandıkları Çat Baraj Gölünün Donması Üzerine Köylülerin 10 Gündür Mahsur Kaldıkları Gölbağı Köyü'nün Karla Kaplı Yolu 5 Saat Süren Çalışmalar Sonucu Açıldı.

Çelikhan İlçesi'nde, ulaşımı sağlandıkları Çat baraj gölünün donması üzerine köylülerin 10 gündür mahsur kaldıkları Gölbağı Köyü'nün karla kaplı yolu 5 saat süren çalışmalar sonucu açıldı.

Gölbağı Köyü'nde oturanlar, yol yapım çalışmalarının sürmesi nedeniyle ulaşımlarını sağladıkları Çat baraj gölünün de donması üzerine, köyde mahsur kaldı. 10 gündür köye ulaşılamaması üzerine Kaymakam Harun Başıbüyük'ün talimatıyla, KÖYDES projesi çerçevesinde 2007 yılı Mayıs ayında bitirilmesi planlanan, kar nedeniyle kapanan Gölbağı Köyü yolu, ekiplerin 5 saatlik çalışmaları sonucunda greyderlerle açıldı. Çalışmalara katılan Kaymakam Başıbüyük, köylüler tarafından alkışlarla karşılandı.

Kaymakam Başıbüyük, köy yolu ulaşımını sağlamak ve vatandaşları içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtarmanın görevleri olduğunu belirterek, ''Gölbağı köylülerinin ulaşımlarını Çat baraj gölü üzerinden sağlamaları nedeniyle, bu yıl KÖYDES çerçevesinde Gölbağı- Kalecik köy grup yolu çalışmalarına başladık. Ancak altyapı eksiklikleri nedeniyle tam olarak hizmete açamadık. 10 gün boyunca mahsur kalarak sıkıntılı günler geçiren köylülerimizi kurtardığımız için en az onlar kadar sevinçliyim. Elektrik sıkıntısını da Valiliğe ileteceğim. Devlet vatandaşı için vardır'' diye konuştu.

Köylülerden Ahmet Tunç, ''Acil bir hastamız olursa ne yaparız diye hep stres içerisinde yaşıyorduk. Yolumuz açıldığı için çok mutluyuz'' dedi.

Abdülkerim SONKAYA/ÇELİKHAN (Adıyaman), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title