Haberler

"Balyoz Davası" 28 Aralık 2010'A Ertelendi...

Mahkeme Reddi Hakim Taleplerinin Değerlendirilmesi İçin Dava Dosyasını İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi?ne Gönderilmesine Karar Verdi.

Mahkeme reddi hakim taleplerinin değerlendirilmesi için dava dosyasını İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi?ne gönderilmesine karar verdi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, bir kısım tutuksuz sanıkların avukatlarının mahkemenin üye hakimleri Ali Efendi Peksak, Davut Bedir ve Murat Üründü hakkında Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'ne tazminat davası açtıkları gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulunuldukları yönünde dilekçe verdiklerini söyledi.

Albay Dursun Çiçek'te şahsen reddi hakim talebinde bulunduğunu söyledi. Bazı sanık avukatlarıda reddi hakim talebinde bulundu.

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Genel Kurmay Başkanlığı'nın ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın davaya müdahil olmasını istedi.

?

?

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 196 tutuksuz sanığın yargılandığı dava 28 Aralık 2010 salı gününe ertelendi.

Yaklaşık 3 saat süren sanıkların kimlik tespitinin ardından, sanık avukatlarının talepleri alındı. Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, bir kısım sanık avukatlarının mahkemenin üye hakimleri Ali Efendi Peksak, Davut Bedir ve Murat Üründü hakkında Yargıtay 4. Hukuk Dairesine tazminat davası açtıkları gerekçesiyle reddihakim talebinde bulunulduğunu belirtti. Başkan Diken, bu nedenle, savunmalara geçilmeden önce bu konudaki taleplerin alınacağını söyledi. Diken, sadece reddihakim konusuna ilişkin talepl erin alınacağını belirtti.

ALBAY ÇİÇEK: "BEN DE ŞAHSEN REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNUYORUM"

Bunun üzerine söz alan tutuklu sanıklardan Albay Dursun Çiçek, "Reddihakim taleplerini destekleyici açıklamada bulunacağım. Bende şahsen reddi hakim talebinde bulunuyorum" dedi.

"GENELKURMAY BAŞKANLIĞI VE KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI DAVAYA MÜDAHİL OLSUN"

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan davaya konu olan bilirkişi raporlarında genelkurmayın önemli yer tuttuğunu belirterek, "Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri Komutanları bir bakıma bu iddianamede hedef olmuştur" dedi. Doğan bu nedenle, Genelkurmay Başkanlığı'nın ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın davaya müdahil olmasını istedi.

HAKİM DİKEN: "NORMAL BİR HAKİM DOSYADA İKİ GÜN İÇİNDE NEYE BAKABİLİRSE BAKTIM"

Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen'de dosyadaki bazı belge ve CD'lerin defalarca talep etmelerine rağmen kendilerine verilmediğini söyledi. Bunun üzerine mahkeme Başkanı Ömer Diken," Malum 2 gün önce atandım. Normal bir hakim dosyada iki gün içinde neye bakabilirse baktım. Hatta daha fazla gayret gösterdim. Arada da incelemeye devam edeceğim, taleplerinizi okudum. Savunma hakkınız engellenemez. Değerlendirme yapılacak" diye konuştu. Talepleri alınan bazı sanık avukatlarıda reddi hakim talebinde bulundu. Birinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı Zeynep Küçük ile eşi Necla Küçük de duruşmayı izledi.

DAVA 28 ARALIK 2010'A ERTELENDİ

Avukatların taleplerini dinledikten sonra duruşmaya kısa bir ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, reddi hakim taleplerinin değerlendirilmesi için dosyanın reddi istenen hakimlerin görüşü de eklenerek İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi?ne gönderilmesine karar verdi. Duruşmadaki diğer taleplerin değerlendirilmesine, reddi hakim taleplerinin değerlendirilmesinden sonra karar verileceğini belirten Mahkeme Başkanı Diken, duruşmayı 28 Aralık?a erteledi.

?

?

Haber:Serpil KIRKESER -Cem TURSUN İstanbul -DHA

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title