Haberler

Balıkesir CHP'li Gürsel Tekin'den 'Göç' Değerlendirmesi

CHP'li Gürsel Tekin'den 'göç' değerlendirmesiBALIKESİR'in Edremit ilçesini ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye'nin Ortadoğu'dan aldığı yoğun göçe dikkat çekerek, "İstanbul'un tarihi yarımadası neredeyse tamamen bir Arap coğrafyasına dönüşmüş.

CHP'li Gürsel Tekin'den 'göç' değerlendirmesi

BALIKESİR'in Edremit ilçesini ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye'nin Ortadoğu'dan aldığı yoğun göçe dikkat çekerek, "İstanbul'un tarihi yarımadası neredeyse tamamen bir Arap coğrafyasına dönüşmüş. Gece dolaşırken zaman zaman karşılaştığım Türklerle de 'Sen turist misin' diyerek birbirimize takılıyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in partisinin Edremit İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplatısına CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve partililer katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika ve Ortadoğu ziyaretlerini değerlendiren CHP'li Gürsel Tekin, Türkiye'nin yanlış dış politikalar nedeniyle çıkmazlarla karşı karşıya kaldığını savundu. Türkiye'nin özellikle son dönemlerde adeta Putin ile Trump arasına sıkıştırıldığını iddia eden Tekin, "Ortadoğu'da sadece Suriye değil, Yemen, Mısır, Afganistan ve Ortadoğu coğrafyasının tamamından ciddi şekilde göç alan bir ülkeyiz. İstanbul'un tarihi yarımadası neredeyse tamamen bir Arap coğrafyasına dönüşmüş. Gece dolaşırken zaman zaman karşılaştığım Türklerle de 'Sen turist misin' diyerek birbirimize takılıyoruz. Dış politika ne yazık ki çökmüş. Trump'ın bu ağır silahları 5 ay önce verdiği birçok medya kuruluşumuz tarafından haberleştirilmişti. Ortadoğu'da kuş uçsa Türkiye'nin haberi olurdu şu an Türkiye'nin hiçbir şeyden ne yazık ki haberi olmuyor. Ciddi olarak ekonomik sıkıntıdayız ve turizmde ciddi sıkıntıların olduğunu da hepimiz biliyoruz" dedi. İstanbul'daki İstiklal Caddesi ve Beyoğlu civarında dükkanların büyük ölçüde kapandığını öne süren Tekin, ekonomik sıkıntıların giderek arttığını savundu. Gürsel Tekin, "Sayın başbakan fiilen mevcut anayasaya göre siz hala başbakansınız. Her ne kadar siz boş bakar gibi baksanız da, başbakanlık koltuğunda oturuyorsunuz. OHAL yasasının en kısa süre içerisinde kalkacağını siz söylemiştiniz. Sadece siz değil, aynı zamanda hükümet sözcünüz de 'OHAL kalkacak' demişti. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem yok. 17-25 Aralık'tan sonra Reza meselesini Türkiye, Türk hukuk sistemi işlemiş olsaydı yani bir deyimle kendi çamaşırımızı kendimiz yıkayabilseydik bugün bu sıkıntılarla karşı karşıya kalmamış olurduk. Sayın Adalet Bakanı Amerika'ya her gidişinde biz FETO'yu getirmesini beklerken, daha çok Reza meselesiyle ilgilenmesi hepimizin kafasında çok ciddi soru işaretleri yaratıyor. Ne için bu Reza sevdası onu da anlamakta zorluk çekiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title