Haberler

Bakan Eroğlu'ndan Kargo Şirketinde Bekletilen Geyiklerle İlgili Açıklama

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Hollanda'dan Getirilen Ancak Bürokratik Nedenlerle Kargo Şirketinin Deposunda Bekletilen 5 Geyikle İlgili Olarak, "Ülkemize Hastalıklı Hayvan Almak İstemeyiz" Dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Hollanda'dan getirilen ancak bürokratik nedenlerle kargo şirketinin deposunda bekletilen 5 geyikle ilgili olarak, "Ülkemize hastalıklı hayvan almak istemeyiz" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler'i makamında ziyaret etti. Vali Güler, Bakan Eroğlu'yu valilik binasının kapısında karşıladı. Ardından valilikte basın mensuplarının karşısına geçen Vali Güler, Melen Çayı projesinin zamanında bitirilmesi nedeniyle Bakan Eroğlu'na teşekkür etti. Projeyi söz verilen zamanda bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, "Sıra Melen Barajı'nda, her şey düzgün hale getirilecek. İstanbul su şehri olacak. İstanbul'da suyla ilgili

diğer ülkelerin katılımıyla gerçekleşecek büyük bir toplantı gerçekleştirilecek" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Eroğlu, Hollanda'dan getirilen ancak bürokratik nedenlerle kargo şirketinin deposunda bekletilen 5 geyikle ilgili olarak, "Yurtdışından geldiği için sağlık kontrolünün yapılıp yapılmadığını araştırıyoruz. Ülkemize hastalıklı hayvan almak istemeyiz. Bu hayvanlar sağlık kontrollerinin ardından gerekli yere yerleştirilecek" dedi.

İşadamı Mehmet Selahattin Merih liderliğindeki çeteye yönelik düzenlenen operasyonda çete tarafından kaçırılan kişileri korkutmak amacıyla Beykoz'daki villada tutuldukları belirlenen iki aslan, bir Bengay kaplanıyla ilgili soru üzerine ise Bakan Eroğlu, "Biz aslanların kontrolünü de yaptırdık. Onlar şu anda Gaziantep'e doğru yoldalar" diye konuştu.

Orman yangınlarıyla ilgili bir soru üzerine Eroğlu, yurtdışında yanan ormanlara göre Türkiye'de yanan ormanların daha az olduğunu belirterek, "Buna rağmen geçen sene 5-6 bin dönüm orman yanarken, bu yıl 11 bin hektar orman yandı. Biliyorsunuz Suriye'deki orman yangının ülkemize girmesini son anda engelledik. Hem kara hem hava yollarıyla Suriye'deki yangını söndürmek için çalışma yaptık. Bundan sonra yapacağımız ilk iş, yanan bütün arazilerin her metrekaresine birer ağaç dikmek olacak. Trakya bölgesi

kadar orman yanmıştır. Vakıflar, Çevre ve Orman Bakanlığı, askeriyle birlikte bütün boş bulduğumuz alanlara ağaç dikeceğiz" ifadelerini kullandı.

(HD-RA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title