Haberler

Bakan Çelik'ten Samsun'a Ödenek Müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bu Sene Samsun'a Eğitim Alanında Yatırımların Artırılacağını Belirterek, "Bu Yıl 80 Milyon YTL Yatırım Yapılacak" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu sene Samsun'a eğitim alanında yatırımların artırılacağını belirterek, "Bu yıl 80 milyon YTL yatırım yapılacak" dedi.

2004 yılından bu yana düzenlenen ve bir ilin eğitim sorunları ile çözümlerinin masaya yatırıldığı toplantıların 58.'si Samsun'da gerçekleştirildi. Büyük Samsun Oteli'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 1 müsteşar yardımcısı ve 22 genel müdürün salı gününden itibaren merkez ve ilçelerde incelemelerde bulunduğunu, yerel yöneticilerin de katılımıyla tüm verileri değerlendirdiklerini söyledi. Samsun'un milli eğitim durumu hakkında bilgi veren Bakan Çelik, ilköğretimde okullaşma oranının yüzde 100'lere varmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, "Bu sene biz Samsun'un ödeneklerini yüzde 100 artıyoruz. Ayrıca 10 milyon YTL özel idareden de pay ayrılacak. Bu yıl inanıyorum ilköğretim yatırımları açısından Samsun'da ciddi sorun kalmayacak. Ortaöğretimde yüzde 60 olan okullaşma oranı, yüzde 77 oldu. 100 orta öğretim okulu var, özellerle birlikte 108. Kamu okullarının 3'te 1'i bizim iktidarımız döneminde yapılmış. Samsun'da sosyal bilimler lisesi açtık. Türkiye'de 7 ilde var. Meslek okullarımızın desteklenmesi gerekli. Çarşamba İlçesi'nde denizcilik meslek lisesi kurmak istiyoruz. Samsun'da mesleki ve teknik eğitim yüzde 40, genel liseler yüzde 60 durumdadır. Teknik eğitimi desteklememiz, teşvik etmemiz gerekli" diye konuştu.

Bafra İlçesi'nde turizm otelcilik lisesi açılacağını belirten Bakan Çelik, "Bu Karadeniz'e katkı sağlayacak. Karadeniz sahilini yatırımcılar vasıtasıyla 5 yıldızlı otellerle süslemek hedefi var. Ama Samsun'da tek bir tane 5 yıldızlı otel var, oda özel idareye ait. İlçelerde yurt eksikliği tespit edildi. Önümüzdeki yılarda programa dahil edeceğimiz halk eğitim merkezleri var. 9 tane ortaöğretim yurdu vardı, şu an 18 oldu. Yeterli, daha ötelere götüreceğiz. Samsun'da şartlı nakil transferinden desteklediğimiz öğrenci sayısı 30 bin civarındadır. 'Fakirim' diyenlere Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla para yardımı yapılıyor. Kredi yurtları açısından 4 bin kapasitemiz var. Bu yıl 500 kişilik yurt daha yapılacak. Devralınan sağlık meslek liselerinde sorunlar tespit edildi. Bazı ilçelerimiz öğretmensizlikten yakınıyorlar. İl genelinde 300'den fazla öğretmen var. Bu öğretmenler, eksik olan alanda branş dışı dersler vermek üzere görevlendirildiler. Vezirköprü İlçesi ağırlıklı olmak üzere 140 öğretmen görevlendirdik. 741 adet birleştirilişmiş sınıf yapan okullarımız var. Bu konular da gündemimizde" şeklinde konuştu.

Türk Telekom'dan 100 milyon YTL hibe alacaklarını, bu hibeyle Samsun'da Gazi Lisesi'nin yapımına katkı sağlayacaklarını vurgulayan Çelik, "Bu yıl Ankara'dan göndereceğimiz, il özel idaresi kaynakları, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'yla birlikte toplam 80 milyon YTL yatırım yapılacak. Eğitim kalitesi açısından sorunlar var. Öğretmenlerin önemli kısmı illerde, merkezde oturarak ilçelere gitmeyi tercih ediyor. Bir öğretmen her gün 50-60 kilometre yol gidip-geliyor. Zil çaldı, 'hadi bana müsaade' demek yerine, ders dışında da öğrencilerle olmalı, sosyal aktivitelerde bulunmalı, okulda vakit geçirmelidir. Bunun üzerinde duracağız" dedi.

Bakan Çelik, uzun süre aynı okulda çalışan öğretmenlerin performansının artırılması için gerekli girişimlerin yapılacağını, Eğitim Kampusu Projesi'nin destekleneceğini de sözlerine ekledi.

(MD-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title