Haberler

Bakan Çelik: "Dünyada İşsizlik Artarken Türkiye'de Düşüyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bursa'da bir alışveriş mağazası açılışına katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bursa'da bir alışveriş mağazası açılışına katıldı. Çelik, dünyada artan işsizliğin Türkiye'de düştüğüne dikkat çekti.

Çalışma Sosyal ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bursa'da bir alışveriş mağazasının açılışını yaptı. Açılışta konuşan Bakan Çelik, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve hükümetin bir görevlisi olarak mağaza açılışlarında iki şeye dikkat ediyorum. Etiketlere bakıyorum. Fiyatlar belli. Rekabet oluşuyor. Bu durum fiyatları düşüyor. Etiketler ihtişamlı şekilde gözüküyor. Bu durumdan vatandaşlar kazanıyor. Hükümetin bir üyesi olarak, bu rekabet ortamının kızışması, gelişmesi bizi ve vatandaşımızı memnun ediyor. İnşallah sayıları artar. İkinci olarak dünyada işsizlik artıyor. Gelişmiş ülkelerde işsizlik tavanlara vuruyor. İspanya'da genç işsizlik yüzde 57, Yunanistan'da yüzde 56, AB ortalamasında yüzde 23 ama bizde çok şükür genç ve genel işsizlik düşüyor" dedi.

"DÜNYADA ÜMİTSİZLİK HAKİMKEN TÜRKİYE HIZLI TRENİN TEMELLERİNİ ATIYOR"

Başarıyı ve çalışmayı hedef edinmiş bir milletin olduğunu ifade eden Çelik, "Biz vatandaş olarak lider ruhlu bir milletiz. Başarıyı, çalışmayı kendimize hedef edinmişiz. Dünyada iş yerleri kapanırken, ümitsizlik hakimken Türkiye hızlı trenin temelini atıyor. Türkiye otoyolların temelini atıyor, mağazalar açıyor. 'Ne kadar övünsek azdır' diyorum. Ayaklarımızı yerden kesmeyeceğiz. Birey ve kamu olarak hep birlikte dayanışma içinde çalışmamızı sürdüreceğiz. Torunlarımıza daha iyi bir gelecek bırakacağız" açıklamasını yaptı.

ŞAHİN: "HAYATIN VE UMUDUN HER GÜN YEŞERDİĞİ TÜRKİYE'DEYİZ"

İçişleri Bakanı Şahin ise, "Bütün iç ve dış engellemelere rağmen ülkemiz devlet, millet, fert ve toplum olarak gelişme ile kalkınmanın ısrarı içinde yoluna devam ediyor. Hayatın ve umudun her gün yeşerdiği, güçlendiği Türkiye'deyiz. Her mevsimde insanımızın ayakta tutunduğu bir ülkedeyiz. Köylerde, dağlarda ve her yerde canlı bir hayat var. Türkiye olarak hepimiz hayatı daha güzel yaşamak ve paylaşmak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Türkiye bu konuda hem kendine yeten hem de gerektiğinde dünyaya yardım eden bir ülke konumundadır" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İdris Naim Şahin Faruk Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title