Haberler

Bahçeli'den Erdoğan'a: " Söğüt'e Muhalefetteyken Neden İlgi Duymadın"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Söğüt Olaylarının Ardından İlk Kez Konuştu. Başbakan Erdoğan'a "İnanç Hortumcusu" Gibi Sert İfadelerle Yüklenen Bahçeli, "Bu Şenliklere Sayın Başbakan ve Etrafı Muhalefetteyken Neden İlgi Duymamışlardır" Diye Sordu. Bahçeli, Erdoğan'a "Çıktığınız Çankaya'dan İndirmek ve Yüce Divana Yollamak Milli Görev Olacaktır" Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Söğüt şenliklerine muhalefetteyken neden ilgi duymadın" diye sordu.

Bahçeli, hafta sonu yaşanan Söğüt olaylarının ardından sessizliğini ilk kez bozdu. Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği ve söz konusu olayları değerlendirdiği basın toplantısında Başbakan Erdoğan'a sert ifadelerle yüklendi.

AKP'yi "gayri milli anlayışı" ile ülkenin temel kurumları ve değerleri ile çatışmaktan çekinmemekle suçlayan Bahçeli, Erdoğan'dan da "inanç hortumcusu" diye söz etti.

Erdoğan'ı Türk diplomasi ve siyaset geleneğini etrafına topladığı "amatör güruh" ile "ortaoyununa" çevirmekle suçlayan Bahçeli, Erdoğan'ı kendisini "Ortadoğu Sultanı", halkı da "tebaası" zannettiğini söyledi. Bahçeli, şöyle konuştu:

ŞEHADETİ İŞ KAZASI SEVİYESİNE İNDİRGEDİ

"Mersin'de hak arayan çiftçimize "Ananı da al git" diyerek hakaret eden; şehitlerimize sahip çıkan vatandaşımıza askerliğin yan gelip yatma yeri olmadığını söyleyerek, şahadeti bir iş kazası seviyesine indirgeyen ve askerliği vardiya nöbeti zanneden bu ruh halinin, kitlesel tepkilere tahammül göstermesi zaten beklenmemelidir."

Erdoğan'a "Biz muhalefette iken de katılmaktan onur duyduğumuz ve feyz aldığımız bu şenliklere, sayın Başbakan ve etrafı muhalefette iken neden ilgi duymamışlardır" diye soran Bahçeli, Erdoğan'ı Söğüt şenliklerini "siyasi gösteri arenasına" çevirmeye niyetlenmekle eleştirdi.

Bahçeli, "Bu aşamadan sonra, kitle tepkilerinden çekinen sayın Başbakan'ın bindirilmiş partizan kıtaları ile etrafına duvar öreceği, kuşkulu her şahsın fedailerce dövüleceği, bir koruma barikatı arkasında ısmarlanmış alkışlarla kendini mutlu edeceği anlaşılmaktadır" diye konuştu.

Bahçeli, Erdoğan'ın eli kanlı PKK'lılar için bile reva görmediği müdahale dozunu, Söğüt'e esirgemeyeceğini gösterdiğini savundu. Bahçeli, "Sayın Başbakan, bölücülüğe gelince demokrat ama sıra milliyetçiye gelince despottur" dedi.

YÜCE DİVAN'A GÖNDERMEK MİLLİ BİR GÖREV

Ülkücüleri, şehitleri istismar etmekle suçlamanın yalnızca siyasi bir ahlaksızlık değil, aynı zamanda şehitlere karşı yapılan büyük bir alçaklık olduğunu kaydeden Bahçeli, "Hasımlarını, kendi değer ve etik sistemi içinde yargılayan bu ikiyüzlü ve istismarcı zihniyet, her siyasi hareketi de ilkesiz, değersiz ve kişiliksiz zannetmektedir" dedi. Bahçeli, şöyle devam etti:

"Yalnızca görevini yapmaktan başka bir niyeti olmayan kahraman güvenlik kuvvetlerimizi, kirli siyasetleri için milletimizle çatıştırmaktan utanmayan bu zihniyetin, düzmece senaryolar ve sinsi tertipler ile yeni oyunlara yönelmesi beklenmektedir. Çözüm, seçime kadar gösterilecek bir sabır ile tahriklere kapılmadan, kardeşliğimizi sarsmadan, önümüze konan tuzaklara dikkat ederek milliyetçiliğin iktidarına hazırlanmaktır.

İktidar içinden, Çankaya'yı hedefleyerek, kendisine bu makamın verdiği dokunulmazlık zırhı ile kurtuluş arayacak olanlara buradan sesleniyorum.

Sizleri çıktığınız Çankaya'dan TBMM kararı ile indirmek ve Yüce Divana yollamak Milliyetçi Hareket Partisine düşen milli görev olacaktır."

PKK'NIN YOK OLUŞUNU KOORDİNATÖRLÜK GİBİ UYDURMA KURUMA BIRAKAMIYIZ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, Emekli Orgeneral Edip Başer'in PKK ile Mücadele Koordinatörlüğüne atanmasına ilişkin soruya "Milletimizin varlığını tehdit eden, yıllardır insanımızı katleden bir zihniyetin yok oluşunu baş koordinatörlük gibi uydurma bir kuruma bırakamayız" karşılığını verdi.

PAPA'NIN AÇIKLAMASI VATİKAN SAÇMALIĞI

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title