Haberler

Badireyi Atlatmak Üzereyiz

Osman Baydemir, Diyarbakır'ın, Ortadoğu ticaretinin yaşam bulduğu nadide bir kent olduğunu belirtti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 8 bin yıllık geçmişi olan Diyarbakır'ın, Ortadoğu ticaretinin yaşam bulduğu nadide bir kent olduğunu belirtti. Son 30 yılda bu özelliğinin büyük bir darbe aldığını söyleyen Baydemir, 'Bir geçmişi olan kentin bu badireyi atlatması kesinlikle olanakladır. ve son 10 yılımızdaki gelişmeleri gösteriyor ki, bu badire neredeyse atlatılmış durumdadır. Türkçe ve Kürtçe dilleri yetmiyor artık. Açık söylüyorum bu ikisi yetmiyor bize, bu ikisini bilsek bile dünya coğrafyasında var olma veya rekabet etme şansımız gelecek 5-6 yıl içinde de olmayacaktır' dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DİSİAD), Sosyal Destek Programı kapsamında, 30 gencin istihdam edilmesini planlayan 'İhracatçı Gençlerle Kalkınmaya Bir Adım Daha Projesi'nin tanıtımına katıldı.

'BADİREYİ ATLATMAK ÜZEREYİZ'

Tarihi Kervansaray Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Baydemir, ülkenin her yerinde olduğu gibi Diyarbakır'ında yoğun atmosfer içinde olduğunu söyledi. Projeyi, 'hayallerimden bir tanesinin filizlenmesi' olarak değerlendiren Baydemir, '8 bin yıldır yaşamın hiç kesintiye uğramadığı bu kent, aslında coğrafyasında bir ticaret merkezidir. Bütün Ortadoğu ticaretinin yaşam bulduğu, el değiştirdiği, medeniyetlerin dillerin ve inançların bir arada yaşadığı ve buluştuğu nadide dünya yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Son 70-80 yılımız ve son 30 yılımız, şüphesiz ki bu özelliğimizde büyük bir darbe aldı. Açık söylemek gerekirse 7 bin, 8 bin yıl bekraundu olan, bir geçmişi olan kentin bu badireyi atlatması kesinlikle olanakladır. ve son 10 yılımızdaki gelişmeleri gösteriyor ki; bu badire neredeyse atlatılmış durumdadır' dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, projenin, Diyarbakır'ı kendi coğrafyasında, kendi komşularıyla ve dünya coğrafyasıyla tekrar dış ticaret hamlelerini, ilişkilerini başlatılmasının bir vizyonu olduğunu kaydetti.

'TÜRKÇE VE KÜRTÇE BİLMEK YETMİYOR'

Kursiyerlere ve işverenlere çağrıda bulunan Baydemir şöyle dedi:

'Türkçe ve Kürtçe dilleri yetmiyor artık. Açık söylüyorum bu ikisi yetmiyor bize, bu ikisini bilsek bile dünya coğrafyasında var olma veya rekabet etme şansımız gelecek 5-6 yıl içinde de olmayacaktır. Dolasıyla mutlaka İngilizce veya Avrupai dile mutlaka sahip olmamız, hakim olmamız lazım. Hatta yanı başımızdaki Arap coğrafyasıyla daha yakın ticari ilişkiler geliştirebilmemiz için örneğin Arapçayı bilmemiz lazım. Hatta pek çoğunuz açısından bir espri konusu da olabilir, bence Çinceyi bilmek lazım. Eğer gelecekte hakikaten bu kent en eski gücüne sahip olmayı arzuluyorsa, mutlaka bunlara sahip olmamız lazım. Bu olanakları biz anakent belediyesi olarak, bu kentin bütün dinamikleriyle birlikte çalışmaya büyük bir memnuniyetle hazırız. Kendi şirketleri birden fazla dil bilen, aynı zamanda yerel ve yabancı dil bilen mutlaka gençleri geleceğe hazırlamamız gerekiyor. İddia ediyorum her bir gence yapacağımız yatırım ve o yatırımın maliyeti o gencimizin yetişip kalifiye bir eleman olduktan sonra bu kente kazandıracağının yanında miskali zerre kalacaktır, bizim yapacağımız yatırım. '

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title