Haberler

Aziz Nesin'in "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" Romanı Gerçek Oldu

Aziz Nesin'in Ünlü Romanı "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" Gerçek Oldu. Edirne'de Yaşayan ve İsminin Orhan Tilki Olduğunu Söyleyen 38 Yaşındaki Şahıs Ağlayarak "Ben de Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım, Hala Askerlik Yapmadım, Kimliğimi Alın Ben de Askerliğimi Yapmak İstiyorum" Dedi.

Aziz Nesin'in ünlü romanı "Yaşar ne yaşar ne yaşamaz" gerçek oldu. Edirne'de yaşayan ve isminin Orhan Tilki olduğunu söyleyen 38 yaşındaki şahıs ağlayarak "Ben de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, hala askerlik yapmadım, kimliğimi alın ben de askerliğimi yapmak istiyorum" dedi.

Anne ve babasının yıllar önce nikahsız yaşadığını ve 1980 yılında babanın öldüğünü belirten Orhan Tilki, İstanbul'da bulunan "Saklı vatandaşlar Bürosu"na ve Edirne Nüfus Müdürlüğü'ne defalarca müracaat ettiğini fakat bir sonuç alamadığını söyledi. Tilki, "Benim öz babam 1980 yılında İstanbul'da vefat etti. Annem de Edirne'de Tilki Osman diye şahısla evlendi. Annem de vefat edince biz 16 kardeş nüfus kağıtsız ortada kaldık. Diğer kardeşlerim akrabalarımın üzerine kayıt olarak kimlik aldı. Ben 38 yaşına gelene kadar kimlik alamadım. İstanbul Fatih Nüfus Müdürlüğü ve Edirne Nüfus Müdürlüğüne de müracaat ettim. Durumumu anlattım ama bir sonuç çıkmadı. Şu an 4 aylık evliyim, yarın öbür gün çocuğum olacak. Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti'ne yararlı bir vatandaş olmak istiyorum" dedi.

Kendisinin Türk kimliği istediğini belirten Tilki, "Şu anda 38 yaşındayım daha askerliğimi yapmadım. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ben kimlik istiyorum. Ben şu an yaşamıyor görünüyorum. Kimlik kontrolleri sırasında polis falan aldığı zaman size anlattığım gibi onlara da anlatıyorum. Üstelik kimliğin olmadan cezaevinde yattım. Büyüklerimden özellikle başbakanımızdan yardım istiyorum. Bir Türk kimliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamak istiyorum. Bütün ailelere sesleniyorum nikahsız yaşamasınlar, çocuklarını kimliksiz bırakmasınlar" şeklinde konuştu.

(İA-RA-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title