Haberler

Aydın'da Memurluk Heyecanı

Türkiye'nin Birçok İlinde Bugün Aynı Anda Yapılan Zabıt Katipliği Sınavı Aydın'da da İzdihama Neden Oldu. Aydın Adliyesi'ne Alınacak 9 Kişilik Zabıt Katipliği Kadrosu İçin, Devlet Memuru Olma Umuduyla Yaklaşık 250 Kişi Başvuru Yaptı. Aynı Sınavın Yapıldığı Nazilli ve Söke Adliyeleri'nde de Aynı Manzaraların Yaşandığı Belirtildi.

Türkiye'nin birçok ilinde bugün aynı anda yapılan Zabıt Katipliği Sınavı Aydın'da da izdihama neden oldu. Aydın Adliyesi'ne alınacak 9 kişilik zabıt katipliği kadrosu için, devlet memuru olma umuduyla yaklaşık 250 kişi başvuru yaptı. Aynı sınavın yapıldığı Nazilli ve Söke Adliyeleri'nde de aynı manzaraların yaşandığı belirtildi.

Aydın Adliyesi Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu tarafından yapılan uygulamalı ve sözlü sınavlara katılmak isteyen memur adayları ve yakınları, sabah saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı Aydın Adliyesi Sosyal Tesisleri büyük kalabalık oluşturdu. Adayların sıvanın yapılacağı salona alınmaları sırasında zaman zaman sıkışıklıklar yaşandı. Daha çok üniversite mezunlarının başvurduğu sınavın ilk bölümünde adaylardan, 3 dakika içerisinde bilgisayarda 90 adet kelime yazması istendi. Yaklaşık 3 saat süren uygulamalı sıvanın ardından, komisyon üyelerinin değerlendirmelerini tamamlaması için sınava ara verildi.

Öğleden sonra uygulama sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla, sınavın ilk bölümünde başarılı olduğunu tahmin eden bazı adaylar hayal kırıklığına uğradı. Çoğu adayın uygulamalı sınavda başarılı olamadığı değerlendirmelerin ikinci bölümüne sadece 24 aday katılabildi. Bu adaylardan komisyon üyeleri tarafından yapılacak olan sözlü mülakatın ardından; 5 kişinin Aydın Adliyesi, 3 kişinin Çine Adliyesi ve 1 kişinin de Germencik Adliyesi'nde olmak üzere toplam 9 kişinin boş bulunan zabıt katipliği kadrolarına atanacağı öğrenildi.

(MB-İK) 17.05.2008 15:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title