Haberler

Aü'nden Lise Öğrencilerine Girişimcilik Dersi

Akdeniz Üniversitesi(AÜ), Antalya’da bulunan, 31 lisenin son sınıf öğrencilerinden oluşan 7.750 öğrenciye ‘İş Hayatı ve Girişimcilik Dersi’ vermeye hazırlanıyor.

Akdeniz Üniversitesi(AÜ), Antalya'da bulunan, 31 lisenin son sınıf öğrencilerinden oluşan 7.750 öğrenciye 'İş Hayatı ve Girişimcilik Dersi' vermeye hazırlanıyor.

Akdeniz Üniversitesi ile Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, girişimcilik alanında yürütülecek ücretsiz sertifikalı 'İş Hayatı ve Girişimcilik' eğitimi faaliyetleri ile ilgili protokol töreni düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Odası'nda düzenlenen protokol törenine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Kenan Yüce katıldı.

AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Antalya'da bulunan 1347 okul içerisinde yer alan 163 lise arasından seçilen 31 lisenin 4. sınıf öğrencilerine yönelik 'İş Hayatı ve Girişimcilik Dersi' verileceğini söyledi. Eğitimlerin 8 Ekim'de başlayacağını aktaran Rektör Kurtcephe, "Öğrencilere her hafta AÜ Atatürk Konferans Salonu'nda Öğretim Görevlisi Kenan Yüce tarafından girişimcilik eğitimi verilecek. Bu eğitimlerle öğrencilerin girişimci ruhunu ortaya çıkararak öğrencilere farklı bir vizyon kazandırmayı, öğrencilerin içlerinde var olan; girişimcilik, inovasyon, yaratıcılık tutkularını ortaya koyabilmelerine fırsat sağlamak üzere iyi örnekleri bulup göstermeyi, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin öğrenim hayatı sonrası kendi işini kurmayı düşünebilecekleri, girişimciliğin farklı yönleri hakkında bilgi verip farkındalıklarını arttırmayı ve üniversitelerin teorik ders verme dışındaki diğer misyonlarını yerine getirmesini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

"LİSE SON SINIF ÖĞRENCİLERİNİ ÜNİVERSİTE İLE BULUŞTURACAĞIZ"

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise "Akdeniz Üniversitesi ile yürüttüğümüz projelerin en önemlisi 'Eğiticilerin Eğitilmesi' semineriydi. 'Eğiticilerin Eğitilmesi' semineri ile amacımız, ilimizde öğrenim gören çocuklarımızın akademik sınavlarda başarılı bir süreç yaşamaları ve iyi birer fakülteye yerleşmesiydi. Bu alanda üniversitemizin ciddi desteğini aldık. Bu sınavlara bağlı olarak da çocuklarımıza rehberlik yapıp, onları bir girişimci ruhu ile benimsedikleri ve yetenekleri doğrultusunda kabullendikleri lisans eğitimi yapan fakültelere yerleştirilmeleri çok önemliydi. Burada da üniversitemizin desteğine ihtiyaç duyduk. Rektörümüze ve yardımcılarına konuyu ilettiğimizde, onlarda bu olaya sıcak baktıklarını söylediler. İnşallah bugün imzaladığımız bu protokolden sonra, lise son sınıf öğrencilerimizi üniversite ile buluşturacağız" şeklinde konuştu.

"İŞ DÜNYASINA AİT DENEYİMLER AKTARILACAK"

Eğitimler kapsamında, 7.750 lise son sınıf öğrencisinin sektöründe öncü başarılı işadamları ile bir araya getirileceğini söyleyen Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Kenan Yüce de şunları söyledi:

"Vereceğimiz, İş Hayatı ve Girişimcilik Dersi ile gençlerimize başarılı iş adamları tarafından, girişimcilik kültürü ve iş dünyasına ait deneyimler aktarılacak. Başarılı girişimcilerle bir araya gelen lise son sınıf öğrencilerinin, kendi yaşamlarında ve gelecekte iş dünyasına ait kariyer planlamalarında yol gösterici bilgi ve deneyimler elde edeceğini düşünüyoruz. Çok verimli geçeceğine inandığımız bu eğitimlerle gençlerimiz henüz lisedeyken iş dünyasını tanıyacak ve ilgi alanlarına göre üniversite tercihlerini yapacak." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Akdeniz Üniversitesi Osman Nuri Gülay Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title