Haberler

Aü Havaalanı Uluslararası Seferlere Açıldı

Uluslararası Seferlere Açılan Eskişehir Anadolu Üniversitesi (Aü) Havaalanı'na, Brüksel'den Kalkan 130 Kişilik Yolcu Uçağı İndi.

Uluslararası seferlere açılan Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Havaalanı'na, Brüksel'den kalkan 130 kişilik yolcu uçağı indi.

Anadolu Üniversitesi Sivil Havaalanı'nda düzenlenen törene, Eskişehir Vali Vekili Ekrem Ballı, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Cemalettin Sarar ile çok sayıda yetkili katıldı. ETO Başkanı Sarar, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Havaalanı'nın uluslararası uçuşlara açılması için 2 yıldır mücadele verdiklerini söyledi. Cemalettin Sarar, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AÜ Rektörü Fevzi Sürmeli ve sivil toplum kuruluşlarıyla

havaalanını kente yakışır hale getirdiklerini ifade ederek, "Umuyorum ki, yurt dışından uçaklar her gün gelir. Eskişehir'de bir dünya şehri olur" dedi.

Desti Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Tekin ise, 14 Ekim'den itibaren her hafta pazar günleri düzenli olarak Brüksel-Eskişehir, Eskişehir-Brüksel karşılıklı uçak seferlerini başlattıklarını kaydederek, "Brüksel'den ilk defa 2001 yılında Eskişehir'e sefer başlattık. Ancak, daha sonra Eskişehir Havaalanı'ndaki bazı altyapı eksikliklerinden dolayı seferleri durdurmak zorunda kaldık. Desti Travel, havaalanı şartlarına uygun 132 kişilik Airbus A-319 tipi uçaklarla seferlere başlıyor. Haftada bir olmak

üzere başlayacak olan seferler, sezon ve talebe göre ileride arttırılacaktır. Belçika'da yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğu, Eskişehir, Afyonkarahisar, Bursa ve çevre illerinde yaşamaktadır. Bilet fiyatları ise, Eskişehir'in plaka numarası olan 26 euro ile başlayacak ve 126 euro ile 226 eurodan satılacak" diye konuştu.

Bu arada, tören sebebiyle bir süre açık alanda yağmur altında bekleyen kız halk oyunu ekibi zor anlar yaşadı.

Törenin ardından 127 yolcuyla Eskişehir'e gelen uçak, 110 kişiyle Brüksel'e hareket etti.

(OÖ-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title