Haberler

Atatürk Olimpiyat Stadı Yeniden İnşa Edilecek

Güncelleme:

72 bin seyirci kapasitesi olan Atatürk Olimpiyat Stadı, Euro 2024 adaylık dosyasında belirtilen özelliklerle yeniden inşa edilecek. Stadın yeni kapasitesi 92.208 olacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz hafta İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen törende UEFA'ya teslim edilen 'UEFA EURO 2024 Adaylık Broşürü'nü kamuoyu ile paylaştı.

Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan tek UEFA üyesi olarak, UEFA Avrupa şampiyonalarını daha fazla insana ulaştırmak için UEFA'ya yeni bir sınır sunulan broşürde, 9 kentteki 10 ultra modern stadyumda 24 takım için Türkiye'nin vizyonunu ve planları özetleniyor.

AtaTürk Olimpiyat Stadı Yeniden İnşa Edilecek

KAPASİTE 92 BİNE YÜKSELECEK

Broşürde, İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yenilenerek üstünün kapatılacağı, 72 bin olan kapasitesinin de 92.208'e yükseltileceği belirtiliyor. İşte yeniden inşa edilecek Atatürk Olimpiyat Stadı hakkındaki bilgiler:

Stat en baştan inşa edilecek ve şu andaki mevcut 72 bin seyirci kapasitesi 92.208'e yükselecek.

AtaTürk Olimpiyat Stadı Yeniden İnşa Edilecek

Olimpiyat Stadı şu anki haliyle en çok rüzgarı kale arkalarından alıyor. Bu projeyle kale arkasından alınan rüzgarın etkisi minimize edilecek, oyuna etkisi azaltılacak.

'Milli takımların ve Türk futbolunun yeni evi' olarak adlandırılan, 2023 yılında tamamlanarak açılışının yapılması beklenen Atatürk Olimpiyat Stadı'nın 120 milyon dolara mal olması bekleniyor.

AtaTürk Olimpiyat Stadı Yeniden İnşa Edilecek

Broşürde Atatürk Olimpiyat Stadı hakkında şu bilgiler yer alıyor:

"Yeniden inşa edilecek bu stat yalnızca milli maçların var Türk futbolunun yeni evi olmakla kalmayacak, aynı zamanda yılın her günü konser, toplantı konferans gibi etkinliklerle 'yaşayan' bir tesis olma hüviyetini kazanacaktır.

Modern Türkiye'yi yansıtacak Atatürk Olimpiyat Stadyumu, sahaya daha da yaklaşacak tribünleri, etkileyici akustiği ve futbolcu tüneli ile karma bölümünü görebilen ağırlama alanları sayesinde eşsiz bir seyirci deneyimi sunacaktır.

AtaTürk Olimpiyat Stadı Yeniden İnşa Edilecek

Kaynak: Haberler.com / Spor

Atatürk Olimpiyat Stadı İsviçre Spor Haberler

500

Yorumlar (17)

hakkı dayı:

çok güzel bir haber,ancak bu güzel stadyuma atalarımızın adını versek,bence süper olur,milenyum çagında yaşayoruz haalaa daha paramızın üstünde yunanlı birinin resmi var,osmanlı ecdadımızın kemiklerini sızlatmasak olmazmı.

1
75
yanıtYanıtla
wosss:

bu stad basta yapılırken neden bu tarz organızasyonlar dusunulmedı yenıden bı dunya para harcanıyoo

47
0
yanıtYanıtla
selim:

Ülkemize hiç bir organizasyon verilmez bu böyle biline

45
0
yanıtYanıtla
muhalif:

yandaşa ihale çıktı yine bunu baştan niye düşünemediler . ölü yatırım resmen istanbulda hali hazırda zaten 3 tane büyük stat var olmayan şehirlere yapmak gerek misal izmir

37
3
yanıtYanıtla
Yıldırım Demirören:

10 yıl uğraşsanız bu stadı adam edemezsiniz

25
4
yanıtYanıtla
aaa:

stadları yeniliyelim çok güzel bir şey ama her ilin stadını yeniliyelim önce izmirin stadını yeniliyelim

17
1
yanıtYanıtla
YalnızveGüzelÜlkem:

Devletler hiçbir zaman kendi vatandaşlarını düşünmez. Varsa yoksa kendi etrafı. İnsanları şehitlikle, sporla, zıkkım olasıca her bir şeyle oyalar, kandırır sonra da bize nara attırırlar. Şu hale bak. Bari başka şehre yap o stadı. Yazıklar olsun, basiretsiz yöneticilere ama en çok da bize. Çünkü biz başa getiriyoruz bizzzz. Sağcısı da aynı solcusu da.

17
1
yanıtYanıtla
Bastonlu Hayriye Teyze:

Stadın adı,meral akşener stadyumu olsun,.amin

5
11
yanıtYanıtla
can okan:

Ben orda oturuyorum allah bu stada boşa para harcayan hela cuhelayı helak eylesin . Mallar halk aç aç. Bunları artık görün bunlara oy veren zındıklar inşallah sizde helak olursunuz. .

11
4
yanıtYanıtla
aminci:

amin

yanıt2
yanıt1
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title