Haberler

"Atatürk Fotoğrafları Sergisi" Diyarbakır'da

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 93. Yıl Dönümü Etkinlikleri Kapsamında 'Çanakkale'de Şehit Düşen Diyarbakırlı Mehmetçiklerin Anısına' Düzenlenen 'Anadolu Ajansı Arşivinden Atatürk Fotoğrafları Sergisi', Aa Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu Tarafından Açıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ''Çanakkale'de şehit düşen Diyarbakırlı Mehmetçiklerin anısına'' düzenlenen ''Anadolu Ajansı Arşivinden Atatürk Fotoğrafları Sergisi'', AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından açıldı.

Dr. Bengi, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu fuayesindeki serginin açılışında, bugünün Çanakkale Şehitlerini Anma Günü olduğunu, bu anlamlı gün münasebetiyle Çanakkale'de şehit düşen Diyarbakırlıları, şehitleri anma vesilesi olarak sergi açmayı planladıklarını söyledi.

Bu serginin de ''Atatürk Fotoğrafları Sergisi'' olmasını düşündüklerini ifade eden Bengi, şöyle konuştu:

''Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüzün işbirliğiyle, Diyarbakır'da, bu güzel mekanda bu sergiyi açıyoruz. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü vesilesiyle, Çanakkale'de şehit düşmüş Diyarbakırlıların anısına burada bir fotoğraf sergisi açtık. Bu sergiyi de Çanakkale Savaşı'nda büyük yararlılıkları olan Atatürk'e adadık. Atatürk fotoğrafları sergisini, böyle bir günde açmanın uygun olacağını düşündük.''

Vali Mutlu ise 18 Mart Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Diyarbakır'da açılan sergi nedeniyle başta Genel Müdür Bengi olmak üzere tüm ilgilileri tebrik ettiğini belirterek, ''Anadolu Ajansı çok anlamlı bir günü, anlamlı bir sergiyle onurlandırdı. Katkıları için teşekkür ediyorum'' dedi.

Anadolu Ajansı ile Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün işbirliğinde 2 kurumun arşivlerinde yer alan ve Büyük Önder'in bugüne kadar kamuoyuna yansımamış 56 fotoğrafının yer aldığı sergide, Çanakkale'de şehit düşen Diyarbakırlı Mehmetçiklerin anısına hazırlanan köşe de yer aldı.

Sergi, 22 Marta kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title