Haberler

Askerin Mutfağı Özelleşiyor

Askerin Günlük Yemek İstihkakının Kalorisini ve Kalitesini Artıran Yasa Tasarısı TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda Kabul Edildi.

Askerin günlük yemek istihkakının kalorisini ve kalitesini artıran yasa tasarısı TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri artık kendi mutfağında yemek pişirmek yerine, dışarıdan da yemek sipariş edebilecek. TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda ilk olarak 1914'te yapılan Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin günlük beslenme ihtiyacıyla ilgili yasada değişiklikler öngören tasarı, Meclis Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarıya göre, Türk Silahlı Kuvvetler personelinin üç ana ve yan öğünlerle birlikte alması gereken kalori miktarı 3 bin 400'den 4 bine yükseltildi. Bu kalorinin karşılanabilmesi için bir er ya da erbaş için öngörülen günlük maliyet ise yaklaşık 4 YTL olarak belirlendi. Tasarıyla, asker karavanasının özelleştirilmesinin de önü açılıyor. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri isterse kendi mutfağında yemek pişirmek yerine ihaleye çıkarak, özel yemek fabrikalarıyla anlaşabilecek. Aynı şekilde personel başına 3 litreye kadar dışarıdan su tedarik edilebilecek. Ayrıca yasada resmi bayram olarak geçen 19 Mayıs, 23 Nisan ve 29 Ekim günleriyle dini bayramların her günü ve yılbaşında kışlada kalan personelin günlük istihkakı yüzde 50 arttırıldı.

Komisyona bilgi veren Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tasarıyla TSK'nın yemek hizmetlerinin piyasadan karşılanması imkanı getirildiğini, nöbetçi heyetinin kazana dahil edildiğini ve çeşitli nedenlerle birliğinden ayrı kalan ve başka beslenme imkanı olmayan personele kazandan beslenme imkanı sağlandığını belirterek eski kanunda bulunan 'yem' ile ilgili hükümlere yeni tasarıda yer verilmediğini ve bu tanımın kanundan çıkarılarak, insanlarla hayvanların beslenmesinin birbirinden ayrıldığını kaydetti. Bakan Gönül, özelikle günlük gereksinimler için harcama miktarının belirlenmesinde eşel-mobil gibi çağdaş ve kullanışlı yapı getirilmesine rağmen, günlük istihkakları oluşturan yiyecek maddelerinin miktarının günlük ihtiyaçları karşılayabilecek düzeyin çok altında kaldığını belirtti. TSK'nın en önemli varlığı olan insan gücünün görev ve eğitimlerinin istenilen düzeyde sürdürülebilmesinin, sağlıklı ve gelişmiş bir beden yapısına sahip olmayı gerektirdiğini ifade eden Gönül, bu yapıyı korumanın da ancak yeterli ve dengeli beslenme ile mümkün olduğunu söyledi. Bakan Gönül, ''Bu tasarıyla, TSK'nın beslenme işleminin bilimsel bir anlayışla, uygulamada karşılaşılan güçlükler de dikkate alınarak günümüz koşullarına uyarlanması, sayısı fazla, metin dili ağır ve dağınık durumdaki yasal hükümlerin birleştirilmesi amaçlanmaktadır'' diye konuştu.

(AU-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Galatasaray kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title