Haberler

Askeri Öğrencilere Türkiye'yi Tanıtacaklar

İBB Gençlik Meclisi, TSK tarafından askeri eğitim almak üzere Türkiye'ye getirilen 140 gencin İstanbul'u ve Türkiye'yi daha iyi tanımaları için nisan ayına kadar çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından bir yıl süre ile askeri eğitim almak üzere Türkiye'ye getirilen 140 gencin İstanbul'u ve Türkiye'yi daha iyi tanımaları için nisan ayına kadar çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İBB Gençlik Meclisi, 12 farklı ülkeden Türkiye'ye gelen gençlere ilk olarak İBB Yatırım Bilgilendirme Merkezi'ni gezdirdi.

Burada İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş ve meclis üyeleri ile kahvaltıda bir araya gelen öğrencilere İBB'nin hizmetleri hakkında bilgi verildi. Ardından Miniatürk'e giden askeri öğrenciler, buradaki maket eserlerin hikayelerini gençlik meclisi üyelerinden dinledi.

İstanbul turu sırasında bilgi veren İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş öğrencilerin Türkiye'de askeri eğitim için bulunduklarını ancak boş zamanlarında onlara İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtacaklarını belirtti.

Öğrencileri en iyi şekilde ağırlayacaklarını vurgulayan Ağırbaş, "Yurtdışından gelen kardeşlerimizle sadece bugün değil Türkiye'de kalacakları süre boyunca birlikte olacağız. Eğitimlerinin dışında kalan boş zamanlarında onlara İstanbulumuzu ve Türk insanımızı yakından tanıtacağız" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatı ve desteği ile gençlere yönelik kültürel ve sosyal çalışmaları 2015 yılında da sürdüreceklerini ifade eden Ağırbaş, şunları kaydetti:

"İstanbul'a gelen yabancılar bulundukları ortamı yakından tanıyıp kültürlerini öğrenmek isterler. Ancak ülkelerine döndüklerinde de burada gördüklerini ve yaşadıklarını çevreleriyle paylaşırlar. Biz de kardeşlerimize konukseverliğimizi en iyi şekilde gösterip Türkiye'den onları mutlu bir şekilde uğurlamayı istiyoruz. Bu tür programlar sadece eğitimle kalmıyor. Bu şekilde kültürel ve sosyal etkileşimi de sağlıyor."

Meclis üyeleri, yurt dışından gelen misafirlere İstanbul'u ve Türkiye'yi daha iyi tanımaları için nisan ayına kadar çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Öğrencilerin nisan ayına kadar Panaroma 1453, Osmanlı Arşivleri, Deniz ve Havacılık Müzeleri ziyaretleri ile Çanakkale gezileri, tiyatro ve konserlerden oluşan pek çok etkinlikle güzel vakit geçirmeleri sağlanacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title