Haberler

Asfaltlama Çalışmaları Törenle Başladı

Yozgat'ta Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) projesi kapsamında 2012 yılı asfaltlama çalışmaları, törenle başlatıldı.

Yozgat'ta Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) projesi kapsamında 2012 yılı asfaltlama çalışmaları, törenle başlatıldı.

İl merkezine bağlı Köseyusuflu köyünde düzenlenen törene Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Fazlı Açıkgöz, İl Genel Meclisi üyeleri, ilçe kaymakamları, ilgili birim müdürleri ve köy halkı katıldı.

Kurban kesimi ve ilk asfaltın dökülmesiyle 2012 yılı asfalt sezonunu açılırken, Yozgat Vali Necati Şentürk, 2006 yılından bu yana devam etmekte olan KÖYDES projesi kapsamında köylerin altyapılarının iyileştirilmeye çalışıldığını söyledi. Vali Şentürk, "Bugün itibariyle 2012 yılı asfalt sezonumuzu açmış bulunmaktayız. Geçen yıl 560 kilometre yol yapmıştık. Şuanda bulunduğumuz köyün geçen yılın programında olmasına rağmen hava şartlarının müsaade etmememsi nedeniyle yapamamıştık. Bu yıl programımızı buradan başlatmayı uygun gördük. Bu yıl hazırladığımız programı hava şartlarının uygun olması durumunda 15 Ağustos tarihi itibariyle tamamlamayı düşünüyoruz" dedi.

Bu yıl kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı köy yolların bozulduğu, bu sebeple bakım ve onarım çalışmalarına ağırlık verileceği, toplam 74 kilometre birinci ve ikinci kat asfalt yapılacağı belirtildi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necati Şentürk Yusuf Başer Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title