Haberler

"Artabel Gölleri Uzun Devreli Gelişme Planı" Bilgilendirme Toplantısı

Gümüşhane'de "Artabel Gölleri Uzun Devreli Geliştirme Planı" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gümüşhane'de "Artabel Gölleri Uzun Devreli Geliştirme Planı" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, Şiran Kaymakam Vekili Niyazi Erten, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, Kültür ve Turizm İl Müdürü Temel Yalçın, Gülaçar, Gümüştuğ ve Dağdibi köyü muhtarları katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Bulut, burada yaptığı konuşmada, milli parkların, bilimsel ve estetik bakımdan milli ve milletlerarası ender bulunan, tabii ve kültürel kaynak değerleri ile koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip tabiat parçaları olduğunu belirterek, "Tabiat parkları ise regrasyonel değeri öne çıkan korunan alanlarımızdandır. İlimizde bir adet tabiat koruma alanı, 3 adet tabiat parkı, 10 adet tabiat anıtı, 1 adet yaban hayatı geliştirme sahası olmak üzere toplam korunan alan sayımız 15 adet olup bunların 6 ayrı statüsü bulunmaktadır" dedi.

Bir miras özelliği taşıyan bu nadide eserlerin sürdürülebilir kullanımı ve gelecek nesillere aktarılmasının, bu alanların iyi yönetilmesi ile mümkün olacağını, bunun da ancak alanların özelliklerine göre korunma kriterlerinin belirlendiği ve uygulandığı uzun devreli gelişim planlarının varlığı ile mümkün olabileceğini ifade eden Bulut, şunları söyledi:

"Bakanlık olarak biz bu alanların gelişim planlarının bitirilerek bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştırmış vaziyetteyiz. Doğu Karadeniz Bölgesi turizm ve ekoturizm bakımından son derece önemli bir noktaya doğru ilerliyor. Önümüzdeki yıllarda bölgemize 1 milyon turistin gelmesi hedefleniyor. Bu 1 milyon turistin gelmesi için kalacak yer, gezecek, görecek, yiyecek, barınma yeri gibi tesislerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu tesislerin yapılabileceği yerler de Karadeniz'in doğal güzelliklerinin bire bir yaşanabileceği yaylalar, tabiat parkları, milli parklar, göller, doğal yaşamın devam ettiği alanlardır. Aynı zamanda av ve yaban hayatı da bölgemiz için önem arz ediyor. Şiran Yukarı Kulaca yaban hayatı geliştirme sahasının planlaması da aynı zamanda devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar da bu planlamayı tamamlayacağız. İleride buraların av turizmine açılmasını da sağlayacağız. Eğer biz bu tesisleri öncelikli korumak ve yararlanabilmek için planlarımızı yapabilirsek mutlaka yapılan planın da hayata geçirilmesi daha kolay olacaktır. Görüş ve önerileriniz bizim için büyük önem arz ediyor."

Şehir Bölge Plancısı Uğur Cırık ise "Artabel Gölleri Uzun Devreli Gelişme Planı" ile ilgili bilgi vererek, planın 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu kapsamına giren milli park ve tabiat parklarında yapılacak plan çerçevesinde hayata geçirileceğini belirterek, planda doğal ve kültürel değerleri koruma ve kullanma dengesi gözetilerek hayata geçirileceğini söyledi.

Artabel Tabiat Parkı'nda 20'nin üzerinde buzul gölün olduğunu kaydeden Cırık, "Planımız 360 gün sürecektir. Çalışmalarımız 4 aşamada gerçekleşecektir. Çalışma yöntemi ve iş programı 10, faaliyet raporu 90, ön değerlendirme raporu 60, analitik etüt son raporu 50, verilerin analizi ve sentez raporu 60, planlama raporu 60 ve nihai rapor 30 gün olmak üzere 360 günde tamamlanacaktır" diye konuştu.

Toplantı, soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title