Haberler

Arnavutköy Kudüs İçin Ayaktaydı

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesi Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen 'Özgür Kudüs' eyleminde protesto edildi.

ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak ilan etmesi Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen 'Özgür Kudüs' eyleminde protesto edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'un, Tel Aviv'de yer alan ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıyacaklarını açıklaması ve Kudüs'ü İsrail Devleti'nin başkenti olarak tanıma kararı, Arnavutköy'de protesto edildi. Cuma Namazı'ndan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce Arnavutköylü, Amerika Birleşik Devletleri'ne ve İsrail'e ateş püskürdü. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalık grup, hep bir ağızdan attıkları sloganlarla ABD'nin Kudüs kararını tanımadıklarını haykırdı.

"REFAHLARINI KAN ÜZERİNE KURUYORLAR"

Protesto gösterilerine katılan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, 'Bazen öyle günler vardır, mesut olur mutlu oluruz. Yine bazı günler vardır, elemleniriz, keder duyarız ve hüzünleniriz. Böyle geçirdiğimiz bir çok gün vardır tarihimizde. Vermiş olduğumuz birçok mücadelede de temel hedefimiz İlahi Kelimetullah olmuş, Allah'ın ismini daha ötelere nasıl götürebiliriz bunun gayretinde bulunmuşuzdur. ve hep bir hedefimiz vardır geçmişten gelen. Büyüklerimizin Kızılelma olarak belirttiği nizami alem düşüncesini geleceğe taşımak ve insanların mutlu olduğu bir dünya kurmak. Geçmişte büyüklerimiz, kurmaya çalıştığı dünyada her zaman insanın izzetini, insanın şerefini önceleyen, inanç değerlerine saygı gösteren, sahip olduğu düşüncelere himmet eden bir anlayışla davranma gayreti içerisinde olmuştur. Ama görüyoruz ki; dünya da kendisini hakim güç olarak ifade eden emperyalist güçler, bugün bulundukları refah düzeyini insanların kanı üzerine, insanların canı üzerine insanların gözyaşı üzerine kurmaya çalışıyorlar" dedi.

'Doğrularımızı tüm dünyaya haykıracağız' diyen Haşim Baltacı, "Bizim medeniyetimiz, 'Bir kötülük görürsen elinle engel ol. Eğer elinle yapmaya muktedir değilsen dilinle söyle. Eğer ki bunu da güç yetmezse kalbinle buğz et' der. Onun için buradayız. Sayın Cumhurbaşkanımıza, siyasi parti liderlerimize ve bu duruma karşı olan insanların yanında olduğumuzu göstermek için bir aradayız. ve bu kötülük karşısında hiç bir zaman dilsiz şeytan olmayacağız. Bildiğimiz doğruyu tüm dünyaya haykıracağız? diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arnavutköy Belediyesi Donald Trump İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title