Haberler

Arınç, Bursa'da Rumeli ve Balkan Türkleri'nin Bayramlaşmasına Katıldı (4)

ARINÇ. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, akşam Türkiye Harp Mamulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şubesi'ni ziyaret etti.

Arınç, Bursa'DA RUMELİ VE BALKAN TÜRKLERİ'NİN BAYRAMLAŞMASINA KATILDI (4)

ARINÇ: TERÖR MİLLETİMİZİN BAŞININ BELASI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, akşam Türkiye Harp Mamulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. Terörün sadece Türkiye'de değil, bazı yabancı ülkelerde de olduğunu ifade eden Arınç, "Terör milletimizin başının belası. Bununla uğraşıyoruz, mücadele ediyoruz. 1979'da başladı bu iş. 1984'den sonra aldı başını gitti. Apo yakalandı, cezaevine girdi, ceza yedi. 1 - 2 sene durgunluk oldu sonra yine arttı. Dağa çıkanlar var. Dağdan inen terör yapanlar var. Biz hükümetteyiz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ama terör Allah'ın lanetlediği bir iş" dedi.

"DÜNYALARINI AHİRETLERİNİ KAYBETMİŞ İNSANLAR BUNLAR"

Terör saldırılarının farklı yollarla gerçekleştirildiğine ifade eden Arınç, "Bir insanın hayatına son vermek için bazen mayınla, bazen pusu kurarak, bazen çok uzaktan, bazen çok yakından gerçekleştiriyorlar. Dünyalarını ahiretlerini kaybetmiş insanlar bunlar. Ne Allah biliyorlar, ne peygamber biliyorlar, ne insan sevgisi biliyorlar. Onları besleyen tek şey sadece kan. Gözleri başka birşey görmüyor. Biz de elimizdeki güçle mücadele ediyoruz. Bazen bombalıyoruz, bazen teketek mücadele oluyor. Bazen istihbarat yoluyla onların kötü gayretlerine engel olmaya çalışıyoruz ama maalesef 'Su uyur, düşman uyumaz'. Kimin ne zaman ne yapacağını bilemiyoruz. Allah cezalarını versin. Allah onlara fırsat vermesin. Acılarımızı arttırmasınlar. Islah olacaklarsa olsunlar, olmayacaksa Cenabı Hak bildiği gibi yapsın onları" diye konuştu.

"ŞEYTANLIKLARINI ÖNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Hükümet olarak asker ve polis güçlerini kullanarak mücadelelerini sürdürdüklerini belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, güçleri kullanarak önceden ne yaptıklarını haber almaya çalıştıklarını belirterek, "Bunların şeytanlıklarını önlemeye çalışıyoruz. Şimdi daha çok imkanımız olacak. Bu imkanlarla inşallah bunları eylem yapamaz hale koyacağız. Kıskıvrak yakalayacağız" dedi.

"İKİNCİ EVLADA İŞ KONUSUNU BÜTÇEYE KOYACAĞIZ"

Şehitlerin boşuna ölmediğini belirten Arınç, şehitlik ve gazilik mertebelerinin ayeti kelimeler ve peygamber hadislerinde de bahsedildiğini söyledi. "Her şehit haberi geldiğinde dünya başımıza yıkılıyor, üzülüyoruz" diyen Arınç, "İnşallah memleketimiz huzura ve güvenliğe kavuşacak. Biz de hükümet olarak şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkmak istiyoruz. Eşleri, çocukları varsa yokluk çekmesinler diye maaş bağlamaya çalışıyoruz. İkramiye veriyoruz. Belki çocuklarından bir tanesine iş imkanı veriyoruz. Bunları artıracağız. İkinci bir evlada iş imkanı konusunda çalışıyoruz. Önümüzdeki bütçeye bunu koyacağız inşallah. Çünkü bu bize yük değil, bir görev. Bütün devlet dairelerinde de mutlaka gazilerimiz ve onların bakmakla yükümlü oldukları için imkanlarımız olacak" dedi.

"ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNDE ÜCRETSİZ KART TEPKİSİ GÖRÜYORUZ"

Türkiye Harp Mamulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Turgut Çakmak ise yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek yaşadıkları sıkıntılar konusunda destek istedi. Dernek binası için yer, şehit ve gazi ayrımı yapılmaması ile vazife malulü hakları konusunda ayrım yapılmaması talebinde bulundu. Bursa'da faaliyet gösteren halk otobüslerinde kendilerine verilen ücretsiz kartlarla seyahat hakkının şoförler tarafından tepkiyle karşılandığını da söyleyen Çakmak, bu konunun ele alınmasını istediklerini söyledi. Arınç, talep edilen konularla ilgili çalışmalarla ilgileneceğini kaydetti.

"TALEPLERİNİ DİNLEDİ"

Arınç, daha sonra Türkiye Emniyet Teşkilatı Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı Bursa Şubesi üyelerini ziyaret etti. Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen ziyarette Arınç, polisliğin yüce bir meslek olduğunu belirterek, imkanlarının yükseltilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Arınç, daha sonra vakıf üyelerinin şikayet ve taleplerini dinledi. Maddi imkanı yerinde olmadığını ve Kastamonu Üniversitesi'nde iki yıllık İnsan Kaynakları Bölümü'nü kazandığını ifade eden Nazlı Elif Yıl, okumak için destek talebinde bulunurken, Hediye Orhan isimli bir kadın ise oğlunun polis akademisi sınavında tırnak yediği gerekçesiyle elendiğini ileri sürdü. Arınç ise devletin ve farklı kurumların burs imkanı sağladığına değinerek, bunlar için çalışalıbileceğini dile getirdi. Arınç, yasalarda yaşanan sıkıntılardan dolayı bazı sıkıntıların oluşabileceğini ve bunun giderilmesi için çalışacaklarını sözlerine ekledi. - Bursa / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title