Haberler

Araplar Karadeniz'i İhya Edecek! Yatırım İçin Akın Akın Geliyorlar

Güncelleme:

Karadeniz'de son yıllarda yürütülen tanıtım faaliyetlerinin ardından turist sayısında artış yaşanırken Körfez ülkelerinden gelen iş adamlarının bölgeye yatırım yapmak için girişimleri de sürüyor.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez Ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de son yıllarda artan turist hareketliliğinden Karadeniz Bölgesi'nin de fazlasıyla pay aldığını söyledi. Körfez ülkeleri, Kuzey Afrika ve Arapça konuşulan tüm ülkelerden gelen turistlerin özellikle Trabzon'da yoğunluk kazandığını ifade eden Göksu, " Trabzon'un tercih edilmesinin başında burada deniz ve ormanın olması geliyor." dedi.

"TURİST OLARAK GELDİLER, SONRA YATIRIM YAPTILAR"

Yeşil ve mavinin Körfez ülkelerinden gelen insanların tam da istediği bir ortam olduğunun altını çizen Göksu, "Bu insanlar buraya önce turist olarak geldiler, daha sonra evler aldılar, daha sonra da kendi yatırımlarını yaptılar. Halen de bu insanlar yatırım yapmaya devam ediyorlar." diye konuştu.

"TRABZON'DAKİ YOĞUNLUĞU ÇEVRE İLLERE KAYDIRALIM İSTİYORUZ"

Göksu, Trabzon'daki insanların kendilerini güzel karşılamasından dolayı turistlerin iyi bir yaşam alanı bulduklarını vurgulayarak, "Fakat artık Trabzon bu turist ve yatırımcılardan oluşan yoğunluğu taşımaz hale geldi. Şimdi bizler de Başbakanlık Yatırım Ajansı, Türk Hava Yolları, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Trabzon'daki bu yoğunluğu çevre illerimize kaydıralım istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

Çalışmaları kapsamında bölgeye Körfez ülkelerinden 130 turizm şirketi sahibi, gazeteci ve seçkin yatırımcı iş adamlarını bölgeye getirdiklerini aktaran Göksu, bu kişileri Karadeniz'deki iş adamları ile tanıştırma imkanı bulduklarını ifade etti.

Yatırımcı iş adamlarını özellikle bölgeye daha önce yatırım yapmamış olanlardan seçtiklerini vurgulayan Göksu, "Gelen yabancı iş adamları özellikle devlet büyüklerinin hoş karşılamalarından dolayı son derece memnunlar. İnşallah inanıyoruz ki bu görüşmeler sonrası bölgede yatırım hız kazanacak." değerlendirmesinde bulundu.

"FINDIK, BAL VE ÇAY ÜZERİNE YATIRIM YAPMAK İSTİYORLAR"

Mustafa Göksu, bölgeye gelen yabancı iş adamlarının özellikle fındık, bal, balık ve çay üretimi noktasında yatırım yapmak istediklerini aktararak, "Biz de bu yönde çalışma yürüterek bu alanlarda yatırım yapmak isteyenleri ve ürünlerimizi dünyaya tanıtabilecek tüccarları buraya getirdik. Şu ana kadar da çalışmalarımız çok iyi gidiyor. İnşallah bu çalışmanın sonucunda başta Karadeniz olmak üzere ülkemize büyük yatırımlar gelecek." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Karadeniz Bölgesi Mustafa Göksu Türkiye Trabzon Turizm Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title