Haberler

Apple Türkiye'deki uygulama fiyatlarına zam yapacak

Güncelleme:

Google'ın Türkiye için verdiği ek vergi kesintisi kararı sonrası, bir gelişme de Apple tarafında yaşandı. ABD basınında çıkan habere göre, Apple vergi kesintileri nedeniyle App Store'daki uygulama fiyatlarına zam yapacak.

Google, dün aldığı karar ile Türkiye'nin de aralarında olduğu üç ülkede ek vergi kesintisi uygulayacağını açıklamıştı. Google'ın böyle bir karar almasına neden olarak, 20 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Dijital Hizmet Vergisi Uygulama Genel Tebliği ile alınan reklam başta olmak üzere dijital ortamdan sunulan hizmetlere uygulanacak yüzde 7,5'lik hizmet vergisi gösterilmişti. ABD basınında Google'ın ardından Apple'ın da aynı neden ile fiyatlarda değişiklik yapacağı söylendi.

APPLE APP STORE'DAKİ UYGULAMA FİYATLARINI ARTIRIYOR

MacRumors'un haberine göre, Apple geliştiricileri bilgilendirmeye başladı. Bilgilendirmenin sebebi ise Türkiye de dahil olmak üzere Şili, Meksika ve Suudi Arabistan'da yaşanan vergi değişiklikleri. Habere göre Apple, uygulamaların ve uygulama içi satın alımların fiyatlarını vergi değişikliklerinden dolayı artıracak. Yani diğer bir deyiş ile App Store'daki uygulama fiyatlarına zam gelecek.

APPLE ZAMMI NE ZAMAN YANSIYACAK?

Apple'ın yeni kararıyla birlikte geliştiriciler, uygulamalarının ücretini, abonelik ücretlerini ve uygulama içi satın alım ücretlerini değiştirebilecek. Eski fiyat tarifesinden devam etmek isteyen geliştiriciler ise bu hakka sahip olacak. App Store'daki fiyatların ne zaman değişeceği hakkında kesin bir bilgi yok. Fakat önümüzdeki günler içerisinde fiyatların değişeceği söyleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Google Apple Teknoloji Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (21)

A ziz:

Beyinsiz yoğurtçu devlet vergiye zam yaptigi için firma zam yapiyor

7
5
yanıtYanıtla
Türk:

Ne cahilsiniz ya.

yanıt1
yanıt1
LÜLEBURGAZIN L Sİ:

Neden herşeyin en pahalısı TÜRKİYE de

8
3
yanıtYanıtla
Reis:

çünkü ben varım ve öyle istiyorum

yanıt1
yanıt2
Vatandas:

Sebeke firmalarinin, ulkemizde bagli bulunduklari Ulastirma Bakanligimizin verdigi Destur ile istedikleri gibi at kosturduklarini biliyoruz..Ustelik Avrupa ve Kuzey America daki Sebeke Saglayici Firmalar, 2 sene contrat yapan musterilerine telefonlari ucretsiz ( En yeni model ise, sembolik ucret karsiligi ) vermek icin kiyasiya rekabet edip musteri avina cikarlar..ustelik extra garanti ve sigorta avantajlari vardir..Bizim garibanlar, hediye telefon gelse bile once devletin kucagina binlerce TL kayit icin odeyip bir guzel rahatlarlar, arkasindan sebeke saglayici firmalarin kucagina gecerler..Ustelik sebeke saglayici firmalarin reklamlarinda da internetin hizi Kac MBPS olduguna dair bildirmelerini gosteren bir standart dahi getirilmemistir. Devletin, vatandaslari sebeke saglayan firmalara peskes cekmesinin gostergesidir.. Ustelik hic kimse de gikini bile cikarmiyor, cok tuhaf..Yolda bir kadin durup dururken ciglik atinca ulke gundemi 1 hafta mesgul oluyor ama ..

yanıt0
yanıt0
....23:

Apaple da olsan mapple da olsan vergi ödeyeceksin Arkadaş Elin amerikasından gelip kendi firmalarının reklamını yapacan milyarlarda dolar para kazanacan TÜRKİYE CUMHURİYETİ vergi koyunca zoruna gidecek öylemi? Defolun gidin ülkemizi sömürdiğünüz yeter.

5
6
yanıtYanıtla
Misafir:

Seni zavallı, kimsesiz çocuk!!!

yanıt9
yanıt11
Vatandaş:

merak etme dünyanın en çok vergisinide zaten biz ödüyoruz

yanıt1
yanıt0
GERÇEKLER:

29 DISKLIKE ATANLAR ABD Lİ HERALDE ADAM DOĞRU YAZMIŞ .

yanıt1
yanıt0
Vatandas:

23, Sen simdi bu haberden ne anladin ? Vatandasin zarar gorecegini mi , Apple in zarar gorecegini mi , devletimizin uretmesi ve uygulayip takipcisi olmasi geren standartlari yerine getirmeyisini mi ?

yanıt0
yanıt0
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title